Groots jubileumgala de Venfluiters in Manderveen

Het gala van carnavalsvereniging de Venfluiters beleeft dit jaar haar 11e editie, genoeg reden voor de Manderveners om eens extra uit te pakken.

De gala-avonden in Manderveen staan bekend om hun unieke concept. Al vanaf de allereerste uitvoering heeft de gala commissie alle buuts, liedjes en teksten zelf bedacht, geschreven en geregisseerd. Hierdoor heeft de gala een hoge kwaliteit, en dit ziet men terug in de beloning altijd voor een volle zaal te spelen.
De voorbereidingen van de jubileumgala zijn intussen in volle gang en voor de leden van de galacommissie is er veel extra werk aan de winkel, want naast de jubileumeditie zijn ook de voorbereidingen voor de gewone gala-avonden reeds in volle gang.
Geen prins, wel van betekenis
Manderveen heeft als enige dorp in de gemeente Tubbergen geen Prins Carnaval. Hoewel de Venfluiters verder binnen de gemeente als volwaardige vereniging wordt ontvangen en uitgenodigd, betekend dit af en toe toch een uitzonderingspositie. Zo gaat ook het jaarlijkse gemeentegala aan het dorp voorbij. Manderveen ontvangt ook graag eens officieel alle hoogheden en hun gevolg uit de gemeente, evenals de grote bouwploegen en natuurlijk ook alle inwoners van Manderveen. Dit is een van de redenen geweest te kiezen voor dit jubileum-gala.
Het jubileumgala vindt plaats op zaterdag 13 december aanstaande om 20.00 uur in de grote feesttent op het feestterrein aan de Manderveenseweg. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. De toegang is gratis.