Wandeling langs oeroud grensgebied Noordoost-Twente

De winter is een heerlijke periode voor een wandeling, zeker in het Dal van de Mosbeek. Zaterdag 13 december organiseert Landschap Overijssel daarom hier de speciale wandeling ‘Voor de voet weg’. Met een gids gaan de deelnemers op pad door dit stille, oeroude grensgebied van Noordoost Twente. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Eén van de mooiste gebieden in Twente is het Dal van de Mosbeek. Hier ervaar je de rust en stilte van de natuur en is dan ook echt een aanrader voor wie van wandelen en natuur houdt. Het Dal van de Mosbeek heeft bovendien een rijke geschiedenis wat tijdens de wandeling ook zeker aan de orde komt.
Van de Galgenberg tot hunebed
De wandeling start bij het informatiecentrum IJs&Es in Mander. Vanuit hier gaat u met de gids op stap door bossen, langs heidevelden en over de essen. Ook het enige hunebed in Overijssel en de grafheuvels staan op het programma Tip: trek goede en stevige schoenen aan. 
Waar en wanneer?
De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Startlocatie is de parkeerplaats bij informatiecentrum IJs&Es, Bergweg 8 te Mander. Bijdrage is €3 per volwassene, kinderen betalen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.