Speciale koopzondag met muzikale optredens in Tubbergen

Foto:

Voor de laatste koopzondag van dit jaar is het Tubbergse centrum geheel in een gezellige kerstsfeer gehuld. Maar zondag 21 december is het ook een Speciale Koopzondag met enkele verrassende optredens.

De afgelopen maanden werden bezoekers van koopdorp Tubbergen tijdens een koopavond al op muziek en theater getrakteerd. En steeds meer winkelpubliek bezocht een dergelijk optreden. Vaak op een bijzondere locatie. Zo maar middenin een winkel, een leegstaand pand of een brasserie. Daardoor werd winkelen in Tubbergen extra verrassend. Nu dus op de komende koopzondag waarbij de locaties herkenbaar zijn aangekleed, compleet met lopers en paaltjes bij de entree.
  
Optredens om 14.00 en 15.00 uur
Flaneren langs de winkels, op zoek naar een leuke aanbieding of gewoon genieten van de kerstsfeer. Prima, zeker voor Kerst. Maar tijdens deze Speciale Koopzondag kun je ook even uitgaan. Op zondag 21 december zijn er in het dorpscentrum optredens om zowel 14.00 uur als 15.00 uur.
Ga bijvoorbeeld naar het gezellige concert in het raadscaf√© van ’t Oale Roadhoes. Daar zingen de New Xmas Singers. Dit koor bestaat uit leden van 2 koren uit Ootmarsum waarin ook enkele Tubbergenaren actief zijn. En natuurlijk is dit speciale koor geheel in kerstsfeer. Onder leiding van Norma Edens en muzikaal begeleid door een combo, brengen zij een vrolijk en gevarieerd Xmas-repertoire. Kom dus ook en meezingen mag.
Singer-songwriter Johannes Bodingius kreeg op zijn 10de verjaardag een ukelele van zijn moeder. Vooral bedoeld om van dat zingen af te zijn, zoals ze moeder toen omschreef. Nu is deze veelzijdige muzikant een graag gezien gast op vele podia in ons land. Met een rootsy mix van folk, blues en rock is zijn miniconcertje een absolute aanrader. Zondag 21 december speelt hij bij Hofhuis Schoenen aan de Almeloseweg.
Wie de ongedwongen passie voor blues wil meemaken, gaat komende koopzondag even lekker swingen bij Fietscity Buyvoets. Daar gaat met Bucket Heat de ‘pannen van het dak’. Deze licht versterkte 4-mans formatie speelt verschillende blues-stijlen en “dat wat er naast heeft gelegen”. Maar altijd enthousiast gebracht! Misschien een beetje verstopt, in de kelder van de fietswinkel, maar zeker de moeite waard.
promofoto-jobo