Drie feestlocaties, jongeren, fanatieke carnavalsverenigingen en een toerende cabaretier

Foto: Gemeente Tubbergen

FC Noaber presenteert vrijdag 15 oktober een comedyavond met Thijs Kemperink, vol gezelligheid en muziek, georganiseerd vóór en dóór jongeren.

Kemperink toert op deze avond van zaal Kottink in Geesteren naar partycentrum Morshuis Albergen naar ’t Oale Roadhoes in Tubbergen. De rest van het programma is in handen van een betrokken groep jongeren. Carnavalsverenigingen De Papsleef’n, de Kroegtijgers, het Peleton en CV Ketel uit Geesteren, de Bokk’n Hörnkes uit Albergen en de Schoap’nböllkes uit Tubbergen helpen mee het evenement een succes te maken.

“De samenwerking met FC Noaber juichen we als gemeente toe. We vinden het belangrijk dat de negatieve gevolgen van corona tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid bij de jeugd. Des te mooier dat er nu dit project van, voor, door en met jongeren is. Bij FC Noaber volg je een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) waarin je veel leert en praktijkervaring op doet. Zo krijgen de jongeren de kans op iets te organiseren wat zij leuk vinden en als organisator leren ze er ook nog eens veel van”, aldus wethouder Hilde Berning-Everlo.

Bente is één van de 16 jongeren die meehelpt aan de organisatie van de comedy avonden. “Ik werd benaderd door iemand binnen het gemeentehuis om mee te helpen bij de Comedy Avond. Het leek mij meteen erg leuk om te doen omdat het een avond speciaal voor de jeugd is, en omdat ikzelf ook jeugd ben, weet ik precies wat wel en niet leuk is voor mijn leeftijdsgenoten. Door mee te helpen aan de evenementen die FC Noaber initieert, heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Het voelt fijn om in deze tijden met leeftijdsgenoten leuke en leerzame dingen te doen. Ik ben geïnteresseerd in een communicatie-opleiding. Daarom ben ik in de organisatie vooral met de communicatie en promotie bezig geweest. Ik heb bijvoorbeeld een opzet gemaakt voor de poster voor
de Comedy Avond en wat promotie voor de sociale media gedaan.”

FC Noaber zoekt nog versterking tussen de 14 en 27 jaar om evenementen als deze te organiseren. Aanmelden kan via [email protected]