Kingpop Vasse met rockcoverband van eigen bodem

Foto: The Waterfront

Toen een aantal enthousiastelingen 4 jaar geleden de hoofden bijeen stak voor het opzetten van een nieuw evenement op Koningsdag in Vasse, hadden ze nooit gedacht dat hun idee zo’n groot succes zou worden.

De eerste 2 edities van Kingpop trokken respectievelijk 1.300 en 1.500 bezoekers. De versie van vorig jaar werd, ondanks de kou en dankzij de plenty heaters toch weer door zo’n 1.000 bezoekers bezocht. Dit was voor de organisatie van Kingpop dé bevestiging dat al deze festivalgangers toch niet alleen uit zijn op een dagje mooi weer, maar vooral gaan voor het geboden muziekaanbod en de bijbehorende sfeer.

Vasse maakt zich op voor alweer de vierde editie, waarbij men deze keer weer enorm mooi muzikaal programma ‘voor elk wat wils’ in elkaar heeft gezet. “We kijken uit naar het meest gezellige festival van de regio”, zegt Paul Bossink, één van de initiatiefnemers.

Opvolger van Dauwpop

Ontstaan vanuit het vroegere Dauwpop Vasse, een evenement waar menigeen met weemoed aan terugdenkt, ontstond het idee om Vasse en de omliggende regio een nieuw festival te bezorgen op Koningsdag. Dit werd dus Kingpop. Het uitgangspunt hierbij is een laagdrempelig ludiek popfestival, met behalve muziek een uitgebreid randgebeuren, onder meer voor de jongste bezoekers. Met lekkere hapjes en drankjes, veel en gevarieerde muziek, maar ook met de nodige humor. Gemoedelijkheid staat hier hoog in het vaandel, benadrukt Bossink.

Voor deze 2017 editie heeft Kingpop weer een kwalitatief en veelzijdig programma neergezet met lokale bands, landelijke bands en als hoofdact de Nederlandse rockband Diesel.

The Waterfront

Kingpop trapt dit jaar om 14.00 uur af met de nieuwste Vasser rockcoverband The Waterfront dat vooral bekende begin jaren ’80 nummers van U2 en Simple Minds ten gehoren brengt. Dit wordt gevolgd door The Leftovers, ontstaan vanuit huisband Kingsize, welke het publiek vermaken met een mooie set festivalnummers van de jaren ’70 tot heden. Hierna is het hoofdpodium vrij voor de legendarische Texelse band Jugbros, die volledig in eigen stijl invulling geven aan de blues, rock ’n rollling en countrystyle.

Aan het einde van de middag staat Diesel, als onderdeel van hun tour door Nederland en Canada garant voor een weerzien met hun Top 2000 hit Sausolita Summernight, overige hits als Down in the Silvermine en Going back to China en natuurlijk hun nieuwste single Like Hell I Will. Hierna biedt Kingpop ruim baan aan het ruigere rockwerk van de Dedemsvaartse band Scars, waarna Kingpop volledig in stijl afsluit met de Oldenzaalse pop- en rockformatie Clinch.

Gratis wifi

Ondanks het succes van de vorige jaren blijft gezelligheid en laagdrempeligheid volgens de organisatie hét uitgangspunt voor Kingpop. Bossink: “De prijzen voor entree en consumpties houden we bewust laag. Zo bedraagt de entree €4 voor bezoekers vanaf 18 jaar; voor jongeren beneden de 18 jaar is de toegang geheel gratis. Omdat Koningsdag vooral een dag voor het hele gezin moet zijn, is er aan alle leeftijdscategorieën gedacht. Zo is er een loungehoek met gratis wifi en zijn er voor de jongste bezoekers allerlei leuke dingen te beleven. Voor ons als organisatie is Kingpop pas geslaagd als iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad!”

Kingpop opent om 12.00 de poorten, sluit rond middernacht en wordt gehouden op het sfeervolle festivalterrein aan de Denekamperweg nabij 138 (tegenover café restaurant Bolscher).

Reacties