Schröder Masterclass laat centrumplein van Tubbergen weer bruisen

Foto: Loes Wielheesen

Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer een feest voor paardenliefhebbers te organiseren.

Van zaterdag 13 t/m dinsdag 16 augustus mogen bezoekers weer rekenen op diverse wedstrijden en shows in een sfeervolle ambiance. De organisatie is alweer enkele maanden bezig om een gevarieerd en vermakelijk programma neer te zetten. Het concept staat bekend om de mooie mix van alle facetten
van de paardensport. Zo gaan ponyruiters de strijd met elkaar aan om één van de drie mountainbikes te winnen, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, proberen de beste ruiters en amazones een muur van houtvezelbalen te bedwingen, springen dames om de Ladies Cup en laten de ‘golden oldies’ zien dat je nog tot op latere leeftijd om de prijzen mee kunt doen.

Debutanten en topruiters azen op hoofdprijs

Traditioneel staat de laatste dinsdag van de bouwvak in het teken van het masterspringen. Hierbij wordt de kleine piste gevuld met zes hindernissen. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. “De concourskalender zit bomvol, dus het is voor alle ruiters een beetje passen en meten om bij het masterspringen aanwezig te zijn. Maar we hebben weer een heel mooi deelnemersveld bij elkaar weten te krijgen,” vertelt Jort de Wit namens de organisatie.

Naast de gevestigde namen zijn er dit jaar ook een hoop debutanten die zich gemeld hebben. “Gaaf om te merken dat de Schröder Masterclass na twintig edities ook nog steeds zo leeft bij de jongere generatie. Ze willen graag rijden voor zo’n bomvolle tribune”, aldus De Wit.

Voetjes van de vloer

Tussen de spectaculaire wedstrijden zal er ook gezorgd worden voor een interessant showprogramma bomvol entertainment. Nadat de laatste wedstrijdpaarden de piste hebben verlaten, kan de volumeknop omhoog. Zo worden alle avonden muzikaal omlijst door optredens van onder meer Q-Music – Het Foute Uur, 3XNIXX, AccentFM – Roadshow en de huiseigen-dj Gert Gijsbers.

Alle dagen gratis entree

Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat iedereen deze spannende strijd kan volgen. Alleen op zaterdag en dinsdag is er voor de zittribune een kaartje nodig.

Kaarten voor de zittribune op zaterdag kosten 5 euro en op dinsdag bedragen de kosten 10 euro. Deze zijn online verkrijgbaar via www.schrodermasterclass.nl.

Cookieinstellingen