Volksfeesten Albergen: “Wij zijn terug!”

Foto: Volksfeesten Albergen

Wat was het stil op het evenemententerrein de afgelopen twee jaar, veel te stil: geen ‘witte attractie’, geen kermis en ook geen feestende mensen.

Een groot gemis voor velen in Albergen en omstreken… Daar lijkt dit jaar dan toch écht verandering in te komen: Volksfeesten Albergen is terug! De
commissie van de Volksfeesten Albergen is vol enthousiasme aan de slag gegaan om er tijdens het Pinksterweekend 2022 (3 t/m 6 juni) weer een spektakel van te maken. De commissie heeft dan ook een gevarieerd en mooi programma met verschillende artiesten weten samen te stellen. Voor jong en oud.

De afgelopen twee jaar was het door de geldende coronamaatregelen niet mogelijk om de Volksfeesten Albergen te organiseren. De commissie wil echter niet terug kijken, maar graag vooruit: naar de Volksfeesten Albergen 2022! Hoewel de voorbereidingen lang in het kader hebben gestaan van ‘zou het dan toch eindelijk door kunnen gaan?’, zijn de commissieleden na de versoepelingen van de laatste weken vol aan de bak gegaan om alle voorwaarden voor een grandioos weekend te realiseren. Voor een perfecte feestformule zijn veel verschillende factoren van belang. Denk hierbij aan het boeken van de artiesten, maar ook aan het benaderen van vrijwilligers en sponsoren, het regelen van de tent en het inkopen van de drank.

Programma

Net als andere jaren wordt het weekend op de vrijdag geopend met het welbekende bedrijvenuurtje. Hierbij kunnen de plaatselijke ondernemers met het personeel een vrijdagmiddagborrel komen drinken. Vervolgens wordt op vrijdagavond wederom het Wiesn’fest georganiseerd, precies zoals menig Albergenaar gewend is. Onder leiding van de band ‘Wir sind Spitze’ zal het publiek op de banken klimmen om het ware Oktoberfest gevoel te beleven. Hierbij mogen pullen bier, dirndls & lederhosen en houten barren natuurlijk niet ontbreken.

Op zaterdag zal ’s middags voor de kinderen Kidstime worden georganiseerd, waarna ’s avonds Hakken & Høken op het programma staat: de Hakviolen, Charly Lownoise en Dune zetten de tent op de kop, met onder andere muziek uit de 90s. De zondag wordt vervolgens een volle dag met veel gezelligheid. ’s Morgens is er een fietstocht en een seniorenbingo, ’s middags wordt de tent omgetoverd tot een theater voor het Noabercabaret en ’s avonds betreden drie coverbands het podium: A-Fever XL (bekend van het tv-programma ‘Tribute, battle of the bands’) speelt hierbij de hits van ABBA, AC2DC laat het dak eraf gaan met de rocknummers van ACDC en H6 is een 13-koppige band die de meezingers van Andre Hazes de tent in slingert.

Op de maandag wordt ’s middags het beachvolleybal georganiseerd, en ’s avonds wordt het weekend grandioos afgesloten onder leiding van Proost! “We hebben een erg mooi en afwisselend programma in elkaar gezet, waarmee de witte attractie na 2 jaar van afwezigheid eindelijk weer één brok van gezelligheid zal zijn”, aldus Koen Bouhuis van de Volksfeesten Albergen.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor dit spectaculaire weekend start op zondag 27 februari, om 10 uur. De kaarten zijn te bestellen via de website van de Volksfeesten Albergen (www.volksfeesten-albergen.nl). Mochten de coronamaatregelen onverwacht weer wijzigen waardoor het feest niet door kan gaan, dan krijgen mensen die kaarten hebben besteld hun geld terug. De commissie van de Volksfeesten Albergen is zeer enthousiast om iedereen tijdens het Pinksterweekend in ‘de witte attractie’ te mogen begroeten.

Cookieinstellingen