X-MAS Festival slaat andere weg in: Winter Wiesenfest

Foto: Wir sind spitze!

Het aanslaan van het eerste biervat, braadworst met curry, lederhosen en natuurlijk heel veel pullen bier; alles is aanwezig tijdens het Winter Wiesenfest op 15 december.

Als klapper op de vuurpijl zal de Zuid-Limburgse powerband Wir sind spitze! de hele tent op de kop zetten met hun interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met hun eigen mash-up brouwsels voorzien van dikke blazers en vingervlugge accordeon.

Het repertoire van de vijf mannen bestaat uit een mix van de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits. Tussendoor zal een echte tiroler-dj het podium overnemen om een avondvullend programma neer te zetten.

Tafel reserveren

De feesttent van het Winter Wiesenfest opent de deuren om 20.00 uur.

Het Winter Wiesenfest wordt om 20.30 uur officieel geopend met het aanslaan van het eerste biervat. Vervolgens nemen genoemde artiesten de tent over en barst het feest los.

De entreekosten bedragen in de voorverkoop €10 per persoon en aan de deur €12,50. Bezoekers mogen in lederhozen en dirndl komen, maar het is zeker niet verplicht.

Winter Wiesenfest

Het Winter Wiesenfest is een initiatief van het X-MAS Festival in Manderveen. Hiermee is de organisatie een volledig andere weg ingeslagen waarmee ze een breder publiek proberen aan te trekken. “Jarenlang hebben we verschillende grote artiesten op het podium gehad tijdens de Saturday Night LIVE, maar dit jaar gooien we het over een andere boeg”, aldus organisatoren René Peddemors en Ruben Harmelink. “We zijn gestuit op Wir sind spitze! en dat was gewoon geweldig. Het zijn echte sfeermakers en passen perfect op een Wiesenfest, dus hebben we besloten het goed aan te pakken en er een volwaardig Wiesenfest van te maken.”

Zo is de feesttent volledig in thema versiert en wordt de drank geschonken in bierpullen en aan de tafel geserveerd. En zoals het hoort, moet deze tafel van tevoren worden gereserveerd. Naast een nieuwe invulling aan de eerste feestavond van het festival heeft het feestterrein ook een andere locatie gekregen. Rene: “De feesttent van het X-MAS Festival staat vanaf dit jaar net als het JABA-feest aan de Manderveenseweg nabij nummer 44. Zo is het terrein ook voor feestgangers uit Tubbergen, Geesteren en Vasse goed te bereiken.”

Crazy Christmas Party

Op eerste kerstdag staat de Crazy Christmas Party weer op het programma. Dit jaar neemt de driekoppige band Starstruck het podium over om een verpletterende live act neerzetten.

De drie muzikanten vormen een unieke combinatie van een band en een djshow en bieden het beste van deze twee werelden. Bereid je voor op waanzinnige remixen van de grootste hits uit de jaren ’90, de zeroes en het heden. Voeg daar drums, gitaren en een bombardement aan special effects aan toe en je krijgt een overweldigend spektakel.

Tussendoor neemt een dj het podium over om de tent tijdens de pauzes van de band op de kop te zetten. Toegangskaarten voor de Crazy Christmas Party zijn te koop bij café Peddemors in Manderveen, Kapper Huub in Tubbergen, Total Tankstation Mos in Geesteren. Online reserveren kan via www.x-masfestival.nl, ook voor een complete tafel.

De toegangskaarten en tafels voor het Winter Wiesenfest zijn vanaf 15 november verkrijgbaar. De entreekosten bedragen in de voorverkoop €10 per persoon en aan de deur €12,50.

article
63420
Het aanslaan van het eerste biervat, braadworst met curry, lederhosen en natuurlijk heel veel pullen
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/x-mas-festival-slaat-weg-winter-wiesenfest/
2018-11-12T14:23:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/12142243/Wir-sind-spitze.jpg