De Eeshof overhandigd KiKa een cheque

Foto:

Tijdens de wekelijkse instuif op vrijdagmiddag in het restaurant van De Eeshof, hebben bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers van De Eeshof aan KiKa een cheque van €400 geschonken. Tijdens de WK voetbal van afgelopen zomer konden zij deelnemen aan de WK poule.

Alle deelnemers stortten een bedrag voor KiKa. De winnaars van de diverse poules (Margo Lansink, mevrouw Paus-Harmelink, mevrouw Wieffer-Gortemaker, de heer Bekhuis en Leo Stamsnieder) ontvingen een verrassing en een bos bloemen.
Er is door de bewoners van De Eeshof heel bewust gekozen voor Kika. Zij wilden graag iets doen voor kinderen die een ernstige ziekte hebben. Al gauw kwamen zij bij KiKa.
KiKa
Het hoogste doel van KiKa (Kinderen Kankervrij) is dat in 2025 de genezingskans gestegen is van 75% naar 95%. Om dit te kunnen realiseren, is er veel geld nodig. Dit geld wordt besteed aan onderzoek waarmee versneld therapieën beschikbaar komen voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. De kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk) en de vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd) zijn daarbij erg belangrijk. Per jaar wordt er bij 530 kinderen kanker vastgesteld.
Deze kinderen worden momenteel behandeld in één van de 7 academische kinderziekenhuizen. In 2016 gaan deze 7 centra samenwerken in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Ook om dit centrum te realiseren is geld nodig. Een deel van de donaties zal dan ook gebruikt worden voor de bouw en ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum.
2014-10-10-15
Grote dank
In aanwezigheid van bewoners, vrijwilligers en medewerkers nam Cathy van Schilt, vrijwilligster van KiKa, de cheque van €400, uit handen van mevrouw Wieffer en Margo Lansink, dankbaar in ontvangst. In haar dankwoord gaf Van Schilt aan het een geweldig mooie actie te vinden en te hopen dat in de toekomst meer zorginstellingen dit voorbeeld zullen volgen. Al met al een zeer geslaagde actie voor KiKa dus.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen