Dames Vereniging Fleringen viert 75-jarig jubileum

Foto:

Het is november 1939 wanneer het oprichtingsbestuur de handtekeningen plaatst waarmee de Boerinnenbond-afdeling Fleringen een feit is. De naam van de Boerinnenbond veranderd in 1964 in KPO en zal vanaf 2001 verder gaan als Zij-actief, katholiek vrouwennetwerk. In 2007 gaat de Fleringer afdeling zelfstandig verder en heet vanaf dan Dames Vereniging Fleringen.Woensdag 19 november jongstleden was het dus tijd voor een feestelijke ledenavond bij zaal DOK’s te Fleringen. Bijna alle leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en waren om 18.00 uur aanwezig.

De zaal was sfeervol ingericht, een hoekje met oude foto’s, notulen, krantenverslagen en de vaandels maakten alles compleet. Na een woord van welkom door de voorzitter Ans Egberink liet iedereen zich de broodmaaltijd lekker smaken. Vier oud-voorzitters waren benaderd om tussendoor iets te gaan vertellen over hun periode als voorzitter. Elk van hen blikte in een mooie uiteenzetting terug op hun voorzittersperiode. Zo werden ledenavonden uit de beginjaren genoemd, uitstapjes en fietstochten aangehaald. Maar ook kwamen verschillende thema’s die destijds door het gewest Arnhem en later door de provincie werden aangereikt nog even weer ter sprake. Zelfs de pop van het Kerst-schimmenspel was voor deze gelegenheid uit de oude doos gehaald.

2014-11-19-19

Daarna was er de huldiging van een zestal leden. Marietje Lokotte, Ria Booyink en Emmy Beukerink zijn reeds 25 jaar lid. Elly Booyink al 40 jaar. Miny Rikmanspoel en Sien Booyink maken maar liefst 60 jaar deel uit van de vereniging. Zij mochten van alle aanwezigen felicitaties in ontvangst nemen, kregen een boeket bloemen en een badhanddoek met daarop geborduurd het logo van de vereniging.

Vervolgens was er tijd voor een optreden van de cabaretgroep Jeetje Mina uit Haaksbergen met de voorstelling ‘Verdwaald’. Vier Mina’s op het podium en eentje die de geluidsknoppen bediend. Zo brachten ze een stukje zang en theater over het leven van alle dag. Flink lachen maar soms ook rake uitspraken waar je even weer stil van wordt. Aan het eind werd iedereen bedankt voor de komst en werd de geslaagde avondĀ  afgesloten door de voorzitter met het gedicht ‘Wie alleen loopt, raakt de weg kwijt’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden