‘Ondernemend Tubbergen in opmars’

Foto:

Gisteren bezocht een grote delegatie van Gemeentebelangen/VVD enkele winkels in het zuidelijk deel van de Grotestraat en Soweco aan de Newtonstraat in Tubbergen. Beide zitten nu in de overgangsstadium naar een geheel nieuw concept. “Een zeer inspirerende middag, dicht bij de mensen. Daarvoor ben je volksvertegenwoordiger”, aldus Ans Detert Oude Weme.

De Kleibakker
Om 13.30 uur werd eerst bakkerij De Kleibakker bezocht. Na koffie en gebak kwam er een discussie op gang over de meerwaarde van Bruisend Hart voor de zaak. Erik Scholten vertelde zonder aarzeling dat dit een ‘boost’ zou geven aan de middenstand van Tubbergen. Maar alleen de eigentijdse bestrating doet het volgens hem niet, want er is meer nodig zoals upgrading van het winkelbestand en management van de winkeliers. De tijd van neringziek is voorbij en maakt plaats voor samenwerking om gezamenlijk tot een beter resultaat te komen.
Zo wil men promotieactiviteiten met gezamenlijk aanpak via reclamebelasting (een minder gelukkige term volgens Erik) gaan opzetten. Een gerenommeerde viszaak zou het winkelaanbod aanzienlijk verbreden. Internet-concurrentie kan door ruimere openstelling en positieve benadering van cliënten redelijk beteugeld worden. De straat moet bruisen en dat vereist extra inzet van bewoners en klanten die meer streekeigen producten kopen.
’t Raedthuys
Hierna werd slijterij ’t Raedthuys van Jan Kiers bezocht. Ook een ondernemer met een heldere en toekomstbestendige visie. Deze winkel is  ruim gesorteerd in wijnen en alle mogelijke alcoholische dranken. Binnenkort verhuist hij naar de voorkant aan de Grotestraat, waar hij tevens de beschikking krijgt over een grote kelder. Jan wil samenwerken met een bakker en een slagerij voor een totaalpakket.
Keurslager Hulshof
Slager Bas Hulshof was inmiddels ook in de winkel aangekomen en ook hij heeft een visionaire blik hoe de Tubbergse middenstand de knop moet omdraaien. De 3 wijzen uit het oosten hoeven niet – zoals in het kerstverhaal – met cadeaus te komen, want als hun bovengenoemde visie overkomt bij de rest dan is dit al een mega-cadeau voor het dorp. Volgens onderzoek staat Tubbergen laag genoteerd met de verkoop van niet-alledaagse benodigdheden
Soweco
Soweco was het laatste onderdeel van drukke programma. Zoals onderhand bekend telt dit bedrijf 6 gemeenten als aandeelhouder. Momenteel voorziet Soweco 1.372 medewerkers van passend werk. Soweco, opgericht in 1969, was aanvankelijk een bedrijf voor sociale tewerkstelling. Na 2010 is het een dienstverlener naar het bedrijfsleven van arbeidsgehandicapten. Eerst via UWV en na 1-1-2015 via de Participatiewet naar de gemeenten. Al naar de mate van handicap wordt een indeling gemaakt naar beschut tot bijna volwaardige arbeidskracht. De gemeente Tubbergen is voor Soweco een belangrijke werkgever. Door teruglopende subsidies wordt het steeds meer een economisch geleid bedrijf waar productie voorop staat. Dankzij bemoeienis van gemotiveerde en sociaal bewogen personen worden gehandicapten zinvol ingezet; een ons welzijn is een kilo gezondheid.
soweco6
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden