Fleringen 1 tart voorspellers met gelijkspel

Dat de stand op de ranglijst niet altijd een goede voorspeller is van een uitslag, moge duidelijk zijn. Het eerste elftal van VC Fleringen was vandaag voor SV Borne opnieuw een niet te nemen horde. Alhoewel Borne in de eerste helft een licht veldoverwicht kende, was de onverzettelijkheid groot bij de gasten. Het leverde een spectaculair gevecht op met 6 doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

De Fleringers waren in de beginfase niet bij de les. Davy Voogd schoot de bal binnen de minuut prachtig binnen. De Fleringers hadden het in de beginfase moeilijk en de organisatie nog even ver te zoeken. Borne had het betere van het spel en werd een paar keer gevaarlijk. Na zo’n twintig minuten kwam de thuisploeg na matig verdedigen op 2-0. Doelman Raymond Booyink raakte daarna geblesseerd aan zijn hamstring bij een uittrap en nog voor rust zat voor hem de wedstrijd erop. Het is maar de vraag of de doelman tijdig hersteld is. Peter Hendriksen verving hem en keepte vervolgens een prima wedstrijd.

Na een half uur kregen de Fleringers meer grip op de wedstrijd en de 2-1 hing in de lucht. Er werd weer gecombineerd op het middenveld en nadat een kopbal eerst van de lijn werd gehaald door een verdediger van Bornse kant, speelde Steven Schepers, na een goede actie, Jasper Slaghekke vrij voor het doel. Een droge schuiver in de korte hoek was het resultaat en Fleringen 1 had vlak voor rust de aansluiting te pakken: 2-1.

In de rust werd aangegeven dat er echt meer in zat en dat er kansen zouden komen. En dat bleek ook na rust. Dries Koopman werd gewisseld en zijn vervanger werd Peter Beukerink. Fleringen 1 kwam fris uit de kleedkamer en het werd een open wedstrijd. Na 10 minuten in de tweede helft verdraaide Hielke aan de Stegge op het middenveld zijn knie en hij moest met een zware blessure het veld per brancard verlaten. Einde seizoen voor de aanvoerder. De jonge Jitse Nijland kwam voor hem in het veld en werd direct een paar keer gevaarlijk.

Vlak daarna kreeg Fleringen 1 een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel. Jasper Slaghekke meldde zich voor de klus en schoot de bal keihard prachtig binnenkant paal over de muur in de rechterbovenhoek. 2-2. Borne zette nog een keer aan en kwam ietwat gelukkig, door een bal die werd doorgekopt, op 2-3. Wie dacht dat de Fleringers zich gewonnen gaven, kwam bedrogen uit. Jitse Nijland werd door Jeffrey Heithuis weggestuurd en oog-in-oog met de keeper van Borne schoot hij door de benen van de keeper raak: 3-3.

Borne probeerde alsnog de winnende treffer te maken door de bal vaak hoog richting het strafschopgebied te pompen. Echter, de laatste grote kans was voor Fleringen 1. Dion Wissink en Jitse Nijland kwamen in een 2-tegen-1 situatie, maar speelden het helaas niet goed uit waardoor deze wedstrijd geen winnaar kreeg. Een verdiend punt voor de Fleringers die vandaag wel met een erg jonge ploeg vochten voor elke meter. Een compliment voor het hele team is absoluut op zijn plaats. Volgende week wacht de belangrijke en zware uitbeurt tegen Vasse 1.