Langeveen 1 thuis flink onderuit tegen Bornerbroek

Vandaag moest het eerste elftal van VV Langeveen het opnemen tegen Bornerbroek.

Langeveen 1 zat in een goede flow dus het vertrouwen was er dat de 3 punten thuis werd gehouden. Bornerbroek daarentegen speelt in de middenmoot; de ene wedstrijd word met veel doelpunten gewonnen, de andere verliezen ze met grote cijfers. Dus een zeer afwisselende ploeg waar wel rekening met moest worden gehouden.

De aftrap was om 14.00 uur op sportpark ’t Schreuder. In de 1e helft begon de uitspelende ploeg goed aan de wedstrijd met goede combinaties en goed positievoetbal. Af en toe kwam de thuisploeg er via een counter uit maar wisten niet te scoren. Langeveen 1 was het meeste gevaarlijk met dooie spelmomenten, een paar grote kopkansen die eigenlijk al geteld werden gingen er niet in. Bornerbroek kreeg niet zulke grote kansen terwijl ze wel het bovenliggende spel hadden. Het scorebord bleef op 0-0 staan bij rust.

De 2e helft ging niet zoals verwacht voor de mannen in oranje. In de rust geloofden we allemaal in eenzelfde situatie als Heracles en Nieuw-heeten, waarbij Langeveen 1 als winnaar uit de bus kwam maar niets was minder waar. Na nog geen 5 minuten spelen werd er via een actie aan de zijkant de bal voorgezet waarna de middenvelder de bal in het netje knikte vanaf 5 meter. Niet lang daarna volgde de 2-0 vanwege een vrije trap die eigenlijk niet terecht was en de scheids een verkeerde beslissing maakte. Nu werd het heel moeilijk om terug te komen van die snelle 2 goals van Bornerbroek. Omdat de Langeveners alles-op-alles gingen zetten om de aansluitingstreffer te maken, kregen de bezoekers veel ruimte. Iets waar ze optimaal gebruik van maakten. Na ongeveer 80 minuten werd het duel beslist door een nette combinatie en een optimale afmaak. De 3-0 was nu een feit en de 4-0 kwam niet veel later.

Donderdag 16 april moet Langeveen 1 een duel inhalen vanwege een afgelaste wedstrijd. De veenderby tegen Manderveen 1 staat op het programma. Langeveen 1 zal alles op alles zetten om die wedstrijd in ieder geval te winnen. Aftrap is om 18.45 uur in Manderveen.