Vasse 1 speelt gelijk tegen RSC

Op deze prachtige zondag stond de thuiswedstrijd tegen RSC op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse. Insteek was vandaag om de goede lijn van vorige week door te trekken.

Trainer/coach Mark Bolink begon met dezelfde 11 personen als vorige week. Op de bank namen Ruud Haarhuis, Rudolf Wigger en Jasper Scholte op Reimer plaats.

Vasse 1 begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele kansjes, RSC daarentegen had meer balbezit maar de Vasser defensie stond ook vandaag weer goed. Na een half uur voetballen kwamen de blauwwitten op voorsprong. Een bal achterin bij RSC werd niet goed weggewerkt, de afvallende bal kwam voor de voeten van Rick Haarhuis en hij schoot de 1-0 tegen de touwen. RSC kwam daarna beter in het spel en drukte Vasse 1 langzaam achteruit, maar tot grote kansen kwam het niet. Vlak voor rust nog een goede actie van Rik Wiefferink. Hij werd licht aan getikt, maar bleef op de been en zijn inzet werd een meter voor de lijn weggehaald. Ruststand was daardoor 1-0.

Na de rust direct een grote kans voor Daan Haarhuis, maar zijn inzet werd geblokt. Na 55 minuten spelen kwam RSC op een zelfde wijze als Vasse 1 op gelijke hoogte. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en werd vanaf het 16-metergebied snoeihard tegen de touwen geschoten. Daardoor stond het 1-1.

Vasse 1 liet het er niet bij zitten en was een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rossum, maar telkens werd er niet doeltreffend afgerond. Randy Pegge kopte van dichtbij net naast, bal werd 2 keer voor de lijn weggehaald, een inzet van Daan werd door de keeper nog net aan getikt en Ruud kopte de bal van dichtbij over; Vasse 1 miste simpelweg precisie in de afronding. Ruud kwam er in voor Len, Rudolf voor Rob Tijkorte en Jasper Scholte op Reimer maakte zijn eerste minuten in de Vasser hoofdmacht. Jasper kreeg binnen enkele minuten een kans op de voorsprong, maar de keeper pareerde de bal vakkundig. Vlak voor tijd nog een vrije trap van Rudolf, maar ook deze ging net voor langs. De Rossumers kregen ook nog enkele kansjes, maar kwamen niet meer tot scoren. Daardoor stond na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Qua aantal kansen hadden de blauw-witten meer verdiend, maar het gif was het laatste kwartier op. Hierdoor moet Vasse 1 tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

Komende zondag staat de uitwedstrijd bij La Première op het programma. De bewoners van het sportpark aan de Maardijk in Almelo wisten vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren naar de 4e klasse. Dat gebeurde onder leiding van voormalig FC Twente-icoon Manuel Sanchez Torres, die na enkele magere jaren kennelijk weer wat schwung in de afgegleden cultvereniging heeft gekregen. De recente competitiestart was wat stroefjes maar de gastheren staan erom bekend zich altijd behoorlijk te kunnen opladen tegen de blauw-witten uit Vasse, die goede herinneringen hebben aan de laatste onderlinge ontmoeting van mei 2014 toen met een 5-1 overwinning de promotie naar het huidige niveau gevierd mocht worden. Het startsignaal voor dit duel zal rond de klok van 14.30 uur worden gegeven.