STEVO 1 wacht nog 4 ‘finales’ na nederlaag tegen Tubantia

Foto: STEVO

Het eerste eltfal van STEVO had met name in de tweede helft een speelmiddag waarop het alles gaf, maar de bal er maar niet in wilde.

Tubantia, en met name de keeper, verdedigde met verve en hield de 0-1 verkregen voorsprong van voor de rust vast. Een bittere pil voor de ploeg uit Geesteren, dat zo goed bezig was en nu 2 opeenvolgende nederlagen voor de kiezen krijgt, waardoor de afstand met de onderste ploegen toch weer aan het slinken is. Nog steeds geen man overboord, maar toch, STEVO 1 is nog niet in veilige haven wat handhaving betreft.

Het had daartoe een hele grote stap kunnen zetten tegen Tubantia. Het mocht jammer genoeg niet zo zijn en wat rest zijn 4 finales tegen BWO Hengelo uit, Rohda Raalte thuis, Rigtersbleek uit en NEC Nijmegen uit. Kansen zijn er nog genoeg om voldoende punten te halen, maar de bal moet dan wel tussen de 2 palen.

Tegen Tubantia was in de eerste helft niet zoveel te beleven, afgezien van die ene goal voor de Hengeloërs. Het was ook geen pretje om onder weersomstandigheden met temperaturen van boven de 25 graden 90 minuten voluit te moeten gaan. Beide teams tastten elkaar af in de beginfase en naarmate de wedstrijd vorderde zocht STEVO 1 steeds meer de aanval. Echter vanuit de eerste beste corner voor Tubantia was het gelijk raak. Bij de eerste paal werd de bal binnengekopt en dat mag STEVO 1 zich toch aanrekenen. De echte scherpte ontbrak op dat moment, anders is het niet te verklaren hoe een speler van Tubantia zo vrij kon staan. Een dodelijk moment zo bleek achteraf, want het was ook nog eens de beslissende goal in deze wedstrijd. STEVO 1 zette na de achterstand wel druk op het doel van Tubantia, maar de nauwkeurigheid in de afronding was er niet.

Na rust was het eigenlijk eenrichtingsverkeer op het doel van Tubantia. Roy Kreuwel beleefde waarschijnlijk de rustigste tweede helft in dit seizoen.  Alleen bij een corner moest hij een keer handelend optreden. Het was verder STEVO 1 wat de klok sloeg, de corners regen zich aaneen maar de verdiende goal viel niet en zodoende kwam de 0-1 nederlaag toch als een mokerslag aan. Hier was niet echt op gerekend.

Geert Veldhuis zal het goede gevoel bij zijn mannen de komende 2 weken moeten terugbrengen. Volgende week is STEVO 1 vrij en de week daarop wacht de lastige uitwedstrijd in Hengelo tegen BWO.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden