TVC 1 kan volgend weekend al kampioen worden

Foto: TVC'28

Het eerste elftal van TVC’28 heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse.

Op sportpark Wachtelenberg werd om 14:00 afgetrapt tegen SV Epe. Met nog 3 speelrondes zijn er voor de koploper nog 3 finales te spelen, indien SDC ’12 geen punten laat liggen. De eerste helft begon echter niet soepel voor de ploeg uit Tubbergen. Het eerste halfuur stond vooral in het teken van veel balverlies van beide ploegen, waarbij SV Epe soms gevaarlijker werd dan TVC ’28. Toch liet TVC ’28 zich niet overrompelen en de ploeg van Eric Lippold ging na dit halfuur zelf het tempo dicteren. Niek Staarink draaide knap weg van zijn tegenstander, maar zijn schot werd van richting veranderd en belandde net naast het doel. De hieruit volgende corner werd bijna op spectaculaire wijze met een omhaal binnengewerkt door Maarten Oude Avenhuis, maar de bal mistte echter net het doel.

TVC 1kwam sterk terug uit de kleedkamer. Langs de lijn gingen inmiddels de geluiden rond dat directe concurrent SDC’12 met 3-0 achter stond tegen noaber MVV 1, waardoor de spanning steeg en er gewonnen moest worden om de week erop op eigen veld kampioen te kunnen worden. Na een klein kwartier was het dan eindelijk raak. Een perfect uitgevoerde counter belandde bij Stef Roelofs, die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en goed het overzicht behield door af te geven op Jeffrey Huizinga, die binnen schoot. De ontlading was groot, zowel op het veld als om het veld. Hierna kwam TVC ’28 niet meer in gevaar. Nog geen 10 minuten later lag namelijk de 0-2 in het doel. Jeffrey Huizinga bediende Stef Roelofs vanaf links, die raak wist te koppen. Hierna speelde TVC ’28 de wedstijd uit wist het te tekenen voor een eindstand van 0-2.

Door het verlies van SDC’12 (uiteindelijke eindstand 3-1 in het voordeel van MVV 1) kan TVC 1 het volgende week thuis afmaken tegen Overwetering. De aftrap is om 14.00 uur op sportpark De Grote Moat.

TVC 2

Na de midweekse nederlaag in Zevenaar had TVC 2, gezien de stand, baat bij een zege in Nijverdal. De eerste helft werden beide ploegen nauwelijks gevaarlijk. Na rust was TVC 2 de betere ploeg. In de 68 ste minuut werd invaller Kevin Stroot, die woensdag na lang blessureleed al kort meedeed en vandaag sterk inviel, gevloerd in de zestien. Thom Gast schoot de strafschop overtuigend binnen, 0-1. Vijf minuten later werd ook Gijs Kuipers onreglementair tegen de grond gewerkt. Ook deze penalty werd benut door Thom Gast, 0-2. Enkele minuten voor tijd was het Tim Waaijer die de eindstand bepaalde op 0-3.

Met deze zege heeft TVC 2 zich verzekerd van wederom een seizoen in de hoogste klasse voor reserve- elftallen. Aanstaande zondag speelt de ploeg van Rene Remie om 11.15 uur een thuiswedstrijd tegen Concordia Wehl 2.

TVC 3

Het derde elftal van TVC’28 begon niet scherp aan de wedstrijd. Hierdoor kwam RSC ook op een 0-1 voorsprong, er werd niet goed meegelopen waardoor RSC eenvoudig kon binnen schieten. Hierna pakte TVC 3 de draad op en begon het beter te voetballen. Pim  Schepers wist met een afstandsschot de keeper te verschalken. Deze 1-1 was tevens de ruststand.  Na rust gaf TVC 3 meer druk en creëerde het een aantal kansen. Het was RSC dat verrassend op een 1-2 voorsprong kwam. Na deze domper gaf TVC 3 veel druk naar voren. Met een lange pass werd Wiebe Penterman bereikt die één op één met de doelman niet faalde. 2-2. In de laatste minuten kreeg TVC 3 op de rand van de zestien meter een vrije trap mee. Deze werd door Kjeld Harperink binnen geschoten waarmee de punten in Tubbergen bleven.

Volgende week speelt TVC 3 om 10.30 uur uit tegen MVV’29-3.

Reacties

0