De Tukkers 1 boekt eenvoudige overwinning bij Victoria’28

Foto: Fotografie Visschedijk

Het eerste elftal van De Tukkers uit Albergen won afgelopen zondagmiddag met 1-5 bij de hekkensluiter van de derde klasse A, Victoria’28.

De ploeg van trainer/coach Joost du Gardijn zag zijn team al na vijf minuten spelen op voorsprong komen. Een corner werd door Marco Stege verlengd, waarna een speler van Victoria’28 de bal in eigen doel werkte: 0-1. Enkele ogenblikken later kregen de zwart-witten nog twee grote kansen. Sjoerd Visschedijk leek de bal in te kunnen schieten, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Even later werd Jelle Hulskotte de diepte in gestuurd. Zijn inzet miste echter kracht en richting.

Na een half uur spelen leek het dan wel raak voor De Tukkers 1. Sjoerd Visschedijk speelde zijn directe man uit en zag Jelle Hulskotte bij de eerste paal vrij staan. Een oplettende verdediger van Victoria kon de bal nog net voor de voeten van Hulskotte wegtikken. Vijf minuten voor de rust stichtte de thuisploeg het eerste gevaar. De linker buitenspeler van Victoria’28 nam het doel van Rens Davina onder vuur. De doelman van de zwart-witten wist de bal eenvoudig te pareren.

In de laatste minuut van de eerste helft bracht De Tukkers 1 de stand dan eindelijk naar een verschil van twee doelpunten. Een klutsbal kwam voor de voeten van Jelle Hulskotte en die vond op zijn beurt Sjoerd Visschedijk. Hij wist de bal vervolgens puik in de kruising te werken: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

De uitploeg ging in het tweede bedrijf door waarmee het de eerste helft geëindigd was: kansen creëren. De voorsprong werd dan ook snel uitgebreid. Tymo Schär vond Joep Egberink in de diepte. Hij bleef rustig en schoof de bal onder de keeper door: 0-3.

De aanval vlak na het doelpunt had de score verder uitgebreid kunnen worden, maar Hulskotte wist de doelman niet te verslaan. De zwart-witten hadden daarna nog drie één-op-één kansen die allen niet benut werden.

Victoria ging opportunistischer voetballen en dat resulteerde ook in een doelpunt voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld bij De Tukkers 1 volgde er een goede steekpass. Aanvaller Dalil Aatil van Victoria’28 liet doelman Rens Davina kansloos en schoot de bal zuiver laag in de hoek: 1-3.

Tien minuten voor tijd leek het gat zelfs teruggebracht te worden tot één. Een diepe bal viel tussen de verdediging en de doelman van De Tukkers 1 in. De aanvaller van Victoria’28 probeerde de doelman met een lob te verschalken, maar de inzet miste precisie en dus kon Rens Davina makkelijk redden.

In de slotfase wisten de Albergenaren nog twee keer tot scoren te komen. Sjoerd Visschedijk wist beide doelpunten op zijn naam te zetten en bracht zo de eindstand op 1-5.  Als de ploeg het vizier iets meer op scherp had staan, had de score nog veel hoger kunnen uitvallen.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 weer een thuiswedstrijd. Reünie uit Borculo brengt een bezoek aan sportpark ’t Loarkamp in Albergen. De aftrap is om 14 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden