Verjaardagsbox verhuisd naar klaslokaal van Kadoes in Albergen

Wethouder Hilde Berning, Miranda Kranenberg, kinderburgemeester Kristy en vele vrijwilligers
Foto: Gemeente Tubbergen

Ruimte voor de opslag van spullen, werkruimte om de boxen in te pakken en een plek om te vergaderen onder één dak; die wens van de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen gaat in vervulling dankzij een leegstaand klaslokaal in basisschool Kadoes in Albergen.

Wethouder Hilde Berning: “We vinden het in de gemeente Tubbergen heel erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. En dat geldt voor kinderen zeker. Met de verjaardagsbox kan een verjaardag gevierd worden en dat is voor een kind altijd een erg bijzonder moment. Met grote dank aan alle vrijwilligers en alle anderen die zich hiervoor inzetten. Ook voor het mogelijk maken van de nieuwe locatie, de maatschappelijke bijdrage en fijne samenwerking met TOF onderwijs en de woningstichting.”

Eigen plek

Het vrijgekomen klaslokaal voldoet aan de wensen van de vrijwilligers van de Verjaardagsbox. Er is voldoende ruimte om de spullen (schoon en droog) te bewaren, de dozen in te pakken en om met de verschillende vrijwilligersgroepen, te overleggen als dat nodig is.

Verscheidene sponsoren hebben tot nu toe hun hulp toegezegd voor de nieuwe locatie. Dankzij Wissink Schilders uit Albergen is het lokaal voorzien van een verse lik verf. Chris Veldhof maakt het mogelijk dat vrijwilligers met een tekening en materialen aan de slag kunnen om één muur te voorzien van een passende muurschildering. TBB en Rob Lansink verlenen hun medewerking bij de inrichting van het klaslokaal. Dankzij de inzet van een heftruck met chauffeur, verzorgd door Albo Deuren, worden alle kasten ook op hun plek gezet. EP Electropan, Snijders Electronics en Expert Tubbergen hebben de Verjaardagsbox Tubbergen al voorzien van de benodigde apparatuur. Ook de bijdrage van Ter Mors Wonen en schildersbedrijf Keupink mag hierin niet vergeten worden. Een bijdrage van andere sponsoren is nog in afhandeling. Alle ondernemers hebben kosteloos in de vorm van sponsoring of met flinke korting hun medewerking verleend. Hierdoor is het voor de stichting mogelijk gemaakt om een eigen plek voor de Verjaardagsbox vrijwilligers te creëren.

Kinderkroon bedankt

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen heeft vanaf de start in 2017 dankbaar gebruik mogen maken van een opslagruimte bij kinderopvang De Kinderkroon in Tubbergen. Ook konden zij hier in de groepsruimtes terecht tijdens de inpakavonden. Voor overleggen maakten de vrijwilligers gebruik van het kantoor van SWTD of thuislocaties.

De opslagruimte bij De Kinderkroon werd echter te klein en de behoefte om alles op één plek te organiseren werd steeds groter. De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is De Kinderkroon erg dankbaar voor het feit dat zij jarenlang gebruik mochten maken van de ruimtes en konden rekenen op een flexibele medewerking.

Een nieuwe ruimte vinden bleek lastiger dan gedacht. Meerdere locaties kwamen voorbij. Sommigen werden op het laatste moment afgeketst, anderen bleken financieel niet haalbaar. Met het lokaal van basisschool Kadoes is een goede locatie gevonden.

Op de vernieuwde website www.verjaardagsboxtubbergen.nl staat meer informatie over de Verjaardagsbox, de Sint- en vakantieboxen, aanmelden en de mogelijkheden om te sponsoren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden