De 14 Twentse gemeenten hebben het voornemen de Regiotaxi voor de periode van 1 juli 2016 tot 1 juli 2017 te gunnen aan Connexxion (Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Hellendoorn, Oldenzaal en Tubbergen), Luttikhuis (Hof van Twente, Losser, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden) en DVG (Dinkelland).
Dit is het resultaat van een aanbesteding die 13 januari 2016 is gestart. Tot 1 april 2016 is er voor de partijen die zijn afgewezen de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen dit voornemen. Op 1 april 2016 volgt de definitieve gunning. Inhoudelijk verandert er voor de gebruikers van de Regiotaxi verder niets.
Voor alle 14 gemeenten en hun respectievelijke vervoerders eindigt op 30 juni 2016 hun overeenkomst Regiotaxi. Om ook voor de periode vanaf 1 juli 2016 verzekerd te zijn van Regiotaxi Twente is voor een gezamenlijke aanbesteding gekozen. Bij de beoordeling van de inschrijvingen waren kwaliteit en prijs gelijkwaardige factoren.
De gemeente Twenterand treedt namens de 14 gemeenten op als aanbestedende dienst. Gemeenten hebben er voor gekozen om inhoudelijk geen aanpassingen aan het systeem van Regiotaxi Twente door te voeren. Voor de gebruikers van de Regiotaxi verandert er niets, zo laten de gemeenten weten.
"Indien de uitslag ongewijzigd blijft, betekent dit dat Taxi Brookhuis een kwart van zijn omzet zal verliezen. Dit betekent dus ook dat we nog 75 procent van ons werk over houden", zo meldt de directie van Brookhuis in een brief aan haar personeelsleden. Een deel van het personeel gaat volgens afspraken in de aanbesteding over naar de nieuwe aanbieder van Regiotaxi-ritten.
Het Oldenzaalse bedrijf kwam eerder in financiële moeilijkheden, toen bleek dat het aantal ritten met de Regiotaxi veel minder bleek te zijn dan vooraf rekening mee was gehouden. Het bedrijf stapte naar de rechter om van een aantal gemeenten compensatie af te dwingen, maar de rechter wees dat af en dwong de partijen met elkaar in gesprek te gaan.