De kinderen van de Geermanstraat in Geesteren kunnen weer lekker spelen en ravotten. Buurtbewoners en Tuincentrum Heerdink staken onlangs de handen uit de mouwen om een speeltoestel aan de Croonenstraat te verplaatsten naar de Geermanstraat.
Het begon met een kapotte glijbaan in het speelveldje aan de Geermanstraat. De gemeente had het voornemen om deze te vervangen, maar de buurtbewoners wilden graag meer in het speeltuintje terug zien. Samen met de gemeente keken de bewoners naar de mogelijkheden. Het verplaatsen en opknappen van het klimtoestel met glijbaan van de Croonenstraat bleek al snel een goede optie. "Het toestel werd aan de Croonestraat niet meer gebruikt, omdat de kinderen in die buurt het toestel zijn ontgroeid", vertellen buurtbewoners Yvonne Nijhuis en Petra Oude Breuil. "Vandaar dat het ons een goed idee leek om deze naar de Geermanstraat te verplaatsen."
Tom Heerdink, mede-eigenaar van Tuincentrum Heerdink, bood aan om kosteloos het vervoer van het toestel naar de Geermanstraat te verzorgen. Ook heeft hij de oude plek van het toestel netjes afgewerkt. "Natuurlijk wil je bij zoiets helpen", vertelt Tom. "Ik woon zelf in de Geermanstraat met mijn gezin en ook wij kunnen gebruik maken van het speeltuintje."
Eigen inzet wordt beloond
Omdat de buurt zelf voorziet in de verplaatsing en het opknappen van het klimtoestel met glijbaan, kon de gemeente tegemoet komen aan hun vraag voor nog een speeltoestel. "Wij leveren naast de benodigde materialen voor het opknappen van het klimtoestel ook een nieuwe nestschommel, die de buurtbewoners zelf zullen plaatsen", meldt wethouder Erik Volmerink.
Volgens Yvonne en Petra staat het extra speeltoestel er dankzij de vrijwillige inzet van een aantal vaders en een opa. "We zijn enorm blij met de goede samenwerking tussen deze vrijwilligers, de gemeente en Tuincentrum Heerdink. Straks kunnen de kinderen in hun eigen buurt weer fijn spelen."
Burgerparticipatie
Ook de gemeente is blij met de samenwerking. "Het is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie", vindt wethouder Volmerink. "Burgerparticipatie is een belangrijk onderwerp en een grote uitdaging. Met het project Mijn Dorp 2030 proberen we een betere samenwerking te creëren tussen de inwoners en de gemeente. En dat is precies wat er nu gebeurt. Buurtbewoners leveren extra inzet om een hogere kwaliteit van hun leefomgeving te creëren, waardoor wij ze ook wat extra’s kunnen bieden."