Feestelijke viering rondom afval scheiden op de Aloysiusschool

22 feb 2018, 18:36 Gemeente
img 20180222 wa0006 e1519320600304
Gemeente Tubbergen

Vandaag bracht wethouder Tom Vleerbos een bezoek aan de Aloysiusschool in Geesteren om te vieren dat de landelijke organisaties besloten hebben om het project Afval scheiden op school voort te zetten.

Omdat de Aloysiusschool al ruim een jaar meedoet aan het project, werd een zogenaamd 'wasteboard' uitgereikt aan de leerlingen.

In september 2016 is in 14 gemeenten gestart met de pilot Afval scheiden op school

vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, onderdeel van ROVA. Bij de start hebben scholen een educatief startpakket gekregen om goed aan de slag te gaan.

Inmiddels doen in zeventien gemeenten 130 scholen met ruim 22.000 leerlingen mee aan het project. Afval scheiden op school bestaat uit twee onderdelen:

  • Afval scheiden op school
  • Adopteren van een stuk schoolomgeving om te voorkomen dat afval zwerfvuil wordt

Feestelijke uitreiking

In het kader van het project brachten wethouder Tom Vleerbos en Peter van Hien, medewerker van ROVA, een bezoek aan de Aloysiusschool om een 'wasteboard' aan hen uit te reiken. Dat is een speciaal skateboard dat is gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk exemplaar is met de hand gemaakt en daarom uniek. De leerlingen waren superblij en het 'wasteboard' werd direct in gebruik genomen.

Tijdens het bezoek werd de kennis van de leerlingen getest via een quiz over zwerfvuil en afval scheiden. De leerlingen wisten veel vragen goed te beantwoorden. Daarnaast was er voor de leerlingen genoeg tijd om vragen te stellen over zwerfvuil en afval scheiden. Na afloop werd het Wasteboard aan de leerlingen uitgereikt.

Mooi Schoon

Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. En dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon

, onderdeel van ROVA, voor staat; samen onze omgeving schoonhouden of schoon maken, nu en in de toekomst. In 18 ROVA-gemeenten wordt samengewerkt om door middel van voorlichting, educatie, bewuste en onbewuste gedragsbeïnvloeding en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. Ook worden inwoners gefaciliteerd wanneer ze hun eigen buurt of omgeving vrij willen maken van zwerfvuil.