Onduidelijkheid over toekomst politiepost in Tubbergen

Blijft er wel of geen eigen politiebureau in de gemeente Tubbergen aanwezig? Dat is nog maar de vraag, zo maakte burgemeester Mervyn Stegers gisteravond bekend aan de leden van de raadscommissies. En dit riep meteen verontruste reacties op bij de aanwezigen.Op dit moment is er een politiepost in hartje Tubbergen, waar wijkagenten kantoor houden en van daaruit gemakkelijk de gehele gemeente kunnen bestrijken. Wel is er ook nu al ’s ochtends in Oldenzaal eerst een briefing. “De politie in cluster Noordoost Twente werkt vanuit de locatie Oldenzaal. De bureaus in Tubbergen, Dinkelland en Losser zijn een soort ‘bijkantoren’. Steeds meer taken worden vanuit Oldenzaal geregeld, waardoor het bureau in Tubbergen te groot wordt voor het aantal mensen dat er werkt”, zegt burgemeester Mervyn Stegers. “Alleen de wijkagenten en de jeugdagent hebben straks een standplaats nodig in Tubbergen.”

De gemeente is eigenaar van het politiebureau en verhuurt deze aan de politie-organisatie. Maar daarbinnen vindt een reorganisatie plaats, alsmede vele kostenbesparingen. De politie en de gemeente zijn daarom samen aan het onderzoeken of een eventuele verhuizing van de politiepost naar het gemeentehuis tot de mogelijkheden behoort.

Afkoopsom
Het huidige huurcontract van de politie duurt nog tot 2028. “Contractueel is vastgelegd dat er een afkoopsom van 7 ton is. Maar dat willen ze sowieso niet betalen. Daardoor staan wij nu voor de keuze wat te doen. Morgen, tijdens de collegevergadering, gaan we het daar over hebben. Ik kan alleen niet inschatten wat het zou betekenen als wij toch doorzetten. Het zou kunnen dat de politie dan geheel vanuit Oldenzaal gaat opereren. Dat er dus hier geen post meer zou zijn. Ze zouden het contract ook nog gewoon kunnen laten doorlopen, maar desondanks naar Oldenzaal vertrekken. Ik kan niet inschatten hoe groot dat risico is.”

De burgemeester is wel erg tevreden over de herindeling van de wijkagenten, dat begin dit jaar plaatsvond. “Ze zijn heel actief en doen hun werk erg goed, zo blijkt uit onderzoek. Super.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen