‘Het is gewoon wachten op de eerste dode’

Vanmiddag kwam er een vrouw ietwat paniekerig op de ramen tikken bij André Weeink. Hij woont in Mander, midden in natuurgebied Het Streu. “En dit is nu al de 3e keer dat dit gebeurt. Want wat was er nou aan de hand? Een stukje verderop lag een oudere dame met hartklachten op het zandpad, buiten bewustzijn.”Ze vroeg Weeink om een ambulance te bellen. “Zij en haar man waren aangesproken door een man wiens vrouw medische hulp nodig had. Nou hadden zij zelf al 112 proberen te bellen met hun mobiele telefoon, maar zoals bekend is er in dit gebied nauwelijks bereik. Daarop had ze gezegd vlug naar het huis te gaan dat een stukje terug lag, waar ik dus woon. Want daar had ze licht zien branden. Ik heb daarop direct 112 gebeld, via de vaste lijn dus.”

Volgens het CDA-raadslid ligt het gevaar zo op de loer en is het wachten op de eerste keer dat het fataal afloopt. “Wat ook nog meespeelt, is het feit dat de ambulance uit Almelo moest komen. Althans, dat zeiden ze door de telefoon tegen me. Toen de ambulance er eenmaal was, zeker een half uur later maar misschien wel bijna een uur in totaal, kwam ze ook redelijk snel weer bij haar positieven. Maar het is werkelijk waar van de zotte dat ‘ie er zolang over heeft gedaan. Terwijl er toch ook in Tubbergen één hoort te zijn, of niet soms?”

Weeink gaat er binnenkort vragen over stellen in de gemeenteraad, zo belooft hij. “Dit kan zo niet langer. Het is naar mijn mening al heel lang bekend dat dit speelt en het is daarna al veel te lang blijven liggen. Het CDA heeft er immers al eerder vragen over gesteld. Maar daar is vervolgens niks uitgekomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen