‘Situatie rondom Teerput Vasse nu beheersen en controleren’

Foto: Mark Mensink

De afgelopen jaren is door vele partijen gewerkt aan de bodemsanering van de Teerput Vasse. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond.Op 1 november 2013 zijn omwonenden, aannemer(s) en andere betrokkenen door de provincie uitgenodigd bij een afsluitende bijeenkomst om stil te staan bij het bereikte resultaat. Hierbij is naast een toespraak door gedeputeerde Ineke Bakker en wethouder Gerrit Ophof ook een videopresentatie van de sanering getoond. Tevens is er symbolisch een boom geplant.

2013-11-01-14

De provincie geeft in de haar laatste nieuwsbrief over de teerput aan dat het afdekken ervan is voltooid. Een 60 centimeter dikke afdeklaag sluit de aanwezige zuurteer hermetisch af van de buitenlucht. Onderdeel van deze laag is een harde kunststof folie die ondoordringbaar is. “En omdat het regenwater nu niet meer langs de zuurteer kan stromen, zal de invloed van de teerput op het grondwater verder afnemen. De bemonstering van het grondwater is in volle gang en de resultaten worden op korte termijn verwacht”, aldus Ophof.

Daarnaast geeft de provincie aan hoe de locatie wordt ingericht. Hierover is overleg gevoerd met de gemeente Tubbergen en de toekomstig beheerder, Landschap Overijssel.

Wethouder Ophof: “Met de afronding van de sanering is een nieuwe fase in de situatie rond de Teerput Vasse bereikt, namelijk die van beheersen en controleren. Vanuit de gemeente Tubbergen blijft het zaak hierin net als in de voorgaande jaren, een vinger aan de pols te houden en waar nodig te reageren. We gaan ervan uit dat de verschillende waarden van de stoffen die daar in de grond zitten, welke worden gemeten via de peilbuizen, omlaag zijn gegaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen