Dorpskernen krijgen dit jaar glasvezel

Foto: Buurtschap de Maurik

Dit jaar nog gaat Cogas de kernen in de gemeenten Tubbergen en Twenterand voorzien van glasvezel. Daarna gaat ook de schop in de grond in de plaatsen van de gemeenten Dinkelland. Cogas heeft dit  project in zijn geheel aanbesteed, waarbij aannemer BAM Infratechniek uit Ootmarsum de opdracht heeft binnengesleept. In totaal gaat het om bijna 20.000 aansluitingen.Glasvezel biedt toegang tot de wereld van morgen. Cogas ziet het dan ook als een belangrijke verantwoordelijkheid om dit ‘netwerk van de toekomst’ voor iedereen toegankelijk te maken. Piet Grootenboer, cirecteur Cogas Kabel Infra, licht het nader toe: “Doordat mensen steeds meer data gebruiken, wordt de roep om een goede verbinding sterker. Wij hebben een kabelnetwerk in de grond dat nog jaren meekan, maar we willen onze klanten natuurlijk ook op de lange termijn van dienst zijn.”

Glasvezel in kleine kernen
Cogas wil in de regio een verbindende rol spelen, door op allerlei gebieden partijen samen te brengen en een bijdrage te leveren aan een prettige woon- werk- en leefomgeving. Op grond van deze brede maatschappelijke rol beperkt Cogas de uitrol van glasvezel niet tot grotere plaatsen zoals dorp Tubbergen. Juist ook de kleinere kernen worden meegenomen.

Om de toegankelijkheid nog groter te maken, kost een glasvezelverbinding van Cogas de inwoners nu niets en is er ook geen enkele verplichting aan verbonden.

‘Blij met opdracht’
Aannemer BAM Infratechniek heeft afgelopen week officieel opdracht gekregen voor de uitvoering van dit project. Het Ootmarsumse bedrijf is enthousiast. “Het is niet voor het eerst dat wij glasvezel aanleggen voor Cogas. Ook in Markelo, Goor en Diepenheim hebben wij al laten zien dat wij dit goed kunnen. Deze opdracht is voor ons opnieuw bijzonder omdat we ook in ons achterland graag laten zien waarin we goed zijn”, vertelt Dirk Slot, bedrijfsleider van BAM Infratechniek Noord-Oost.

Over Cogas
Al meer dan 45 jaar is Cogas actief als onafhankelijk netbeheerder in Oost-Nederland. Op de infrastructuren voor gas en elektriciteit zijn ruim 135.000 huishoudens aangesloten, met ons glasvezelnetwerk bieden ze 80.000 consumenten en bedrijven toegang tot radio, tv, internet en telecommunicatie. De komende jaren zal het speelveld waarin Cogas opereert ingrijpend veranderen. Netwerken worden zwaarder belast, gebruikers gaan zelf energie opwekken en traditionele energiebronnen worden schaarser. In die nieuwe wereld wil het bedrijf een passende rol spelen; door een verbinder te zijn die met andere partijen werkt aan een duurzaam Twente waar mensen steeds comfortabeler kunnen wonen, werken en leven. Om zo goed mogelijk invulling te geven aan deze nieuwe rol, leggen ze zich toe op 3 specialismen:  Aansluitingen, Energiemanagement en Duurzame energieoplossingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen