Nieuwbouw van 12 appartementen op plek Kringloop Tubbergen

Foto:

De bouw van appartementen aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen, op de plek waar nu nog kringloopbedrijf De Beurs is gevestigd, is weer een stapje dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het bouwplan alsnog goed te keuren. Wel zijn enkele wijzigingen in het plan aangebracht naar aanleiding van bezwaren uit de omgeving.Het nieuwe collegevoorstel aan de gemeenteraad komt inhoudelijk overeen met een eerder uitgebracht advies, waarop het college op 11 februari 2014 (conform advies) heeft besloten. Na behandeling in de commissie Ruimte en Economie op 10 maart 2014 heeft het college dat voorstel toen echter voorlopig teruggetrokken om een overzicht te kunnen maken van het verloop van de procedure. Burgemeester Stegers: “Maar voor het overige is dit nieuwe voorstel grotendeels ongewijzigd.”

Het college stemde vorig jaar maart in met het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie. Tegen dat ontwerpbestemmingsplan zijn 4 bezwaren ingediend, waarvan 1 ruimschoots buiten de wettelijke termijn. “Die waren geen aanleiding om wijzigingen door te voeren”, stelt burgemeester Stegers. Wel is geconstateerd dat op de digitale verbeelding een verkeerde maatvoeringsaanduiding is gebruikt. Inhoudelijk heeft dit geen gevolgen voor het bestemmingsplan.

Stegers wijst van de hand dat er sprake zou zijn van een ‘blinde muur’ waar de buren tegenaan moeten kijken. “Die muur van het nieuwe gebouw staat intussen dermate ver van de erfscheiding af dat de buren er niet meer last van krijgen dan nu op grond van het huidige bestemmingsplan al mogelijk is. En dat betreft een muur van zo’n 6 meter hoog, direct op de erfscheiding. Het nieuwe gebouw wordt ongeveer 10 meter hoog, maar de hoek blijft hetzelfde.”

Tegen het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan zijn destijds 6 bezwaren ingediend. Die gaven volgens de gemeente juist wel aanleiding om een en ander aan te passen. De belangrijkste wijziging is dat in het beeldkwaliteitsplan duidelijk wordt gemaakt aan welke zijden van de gebouwen eventueel balkons gerealiseerd mogen worden en aan welke kanten niet. “Nu is er vanalles mogelijk op die plek, gewoon op grond van het huidige bestemmingsplan. Er zat immers eerder een garagebedrijf en daarom zijn er ruime mogelijkheden voor bedrijvigheid op die locatie. Overigens wordt de bodem ook eerst gesaneerd alvorens er gebouwd mag worden”, verduidelijkt Stegers.

Voor kringloopbedrijf De Beurs is nog geen nieuwe plek gevonden, maar waarschijnlijk zal het gehuisvest worden nabij de gemeentewerf. Dat is gelegen op het industrieterrein in Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen