‘WK-voetbal liever in centrum Tubbergen kijken dan bij Soccer Inside’

Foto:

De verrichtingen van het Nederlands elftal worden door velen op de voet gevolgd, ook in Tubbergen. Niet voor niets was het bomvol bij Soccer Inside, de indoor voetbalhal op het Tubbergse industrieterrein, dat ditmaal de handen ineen heeft geslagen met Café Fox. Aan deze populariteit wil GB/VVD-raadslid Huub Plegt niets afdoen, maar hij had liever gezien dat hetzelfde initiatief in het dorpscentrum had plaatsgevonden.

“Het zou mooi zijn als Tubbergenaren in de toekomst de wedstrijden van Oranje in het centrum van Tubbergen kunnen bekijken”, zo zei Plegt vanavond tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. “Er wordt nu samen voetbal gekeken in een sporthal op het industrieterrein.” Hij noemde de tijdelijk tot WK-café omgedoopte voetbalarena van Mark Oude Luttikhuis overigens niet bij naam.

Wethouder Erik Volmerink kon er kort over zijn. “Het organiseren van zo’n evenement valt onder de vrijheid van de ondernemer.”

Volgens het raadslid is duidelijk dat een ondernemer nergens tot verplicht kan worden, maar vraagt zich niettemin af of er niet een andere oplossing gevonden kan worden. “We steken immers bakken met geld in het project Tubbergen Bruist, om het centrum van het dorp aantrekkelijker te maken. Zou het niet daar gehouden kunnen worden? Maar goed, wellicht moeten we buiten deze vergadering om er eens over praten hoe dit eventueel handen en voeten zou kunnen worden geven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen