CDA: Eigen baas blijven over ondergrond

Foto: Redactie

CDA Overijssel wil een visie op de ondergrond. “Met een dergelijke richtlijn kunnen we baas blijven in eigen bodem”, aldus statenlid Rob Engbers.

Gisteravond presenteerde het CDA dit idee tijdens een bijeenkomst te Vasse over het pompen van uit gas- en oliewinning afkomstig afvalwater in de Twentse grond door de NAM. Inwoners uit de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen uitten daar hun zorgen over de gevolgen van deze injecties. Daar was ook Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) aanwezig.

Mulder was eerder actief in de provincie Drenthe, waar al een visie op de ondergrond is. “In zo’n visie kun je als provincie duidelijk aangeven welke activiteiten er niet in de ondergrond mogen plaatsvinden, zoals de injectie van afvalwater. Maar je kunt ook aangeven wat je wel wil. Wij van het CDA zijn bijvoorbeeld wel positief over aardwarmte. Met een visie sta je als provincie veel sterker wanneer het Rijk nieuwe activiteiten in een gebied plant.”

Engbers gaf aan dat wanneer het CDA na de statenverkiezingen in de coalitie komt, dat deze zich sterk gaat maken voor zo’n visie over de ondergrond van Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen