Fleringers eisen goede luchtalarm-sirenes

Foto: CC0

Fleringen stelt het al een tijdje zonder een deugdelijk luchtalarmsysteem, welke iedere eerste maandag van de maand getest wordt. Dit ondanks meerdere meldingen van zowel dorpsraad als individuele inwoners.

CDA Tubbergen bepleit daarom bij de gemeente eveneens om een goed werkend alarmsysteem, zoals in elke andere plaats ook aanwezig dient te zijn.

De directe aanleiding hiertoe is een mediabericht omtrent een lek in Kernkraftwerk Emsland in Lingen (D), vlak over de grens dus. “Dit is een potentieel gevaar, ook voor de inwoners van Fleringen”, aldus fractievoorzitter Tonny Busscher (CDA). “Nu is het bij deze kerncentrale min of meer goed gegaan, maar wat als er daadwerkelijk iets ernstigs zich daar had voorgedaan? Hoe waren dan onze inwoners gewaarschuwd voor het gevaar? De gemeente is de eerste verantwoordelijke hierin. Er zijn toezeggingen gedaan naar de mensen die dit bij de gemeente vorig jaar al onder de aandacht hebben gebracht. Er is hen verzekerd dat het systeem volgende maand weer zou functioneren, maar tot op hedenĀ  werkt het alarmsysteem nog steeds niet.”

“Nadat er dit weekend meerdere verontruste inwoners bij ons aanklopten vinden we dat er snel wat moet gebeuren”, aldus Busscher. Het CDA zal dit onder de aandacht brengen bij het college van burgemeester en wethouders en gaat eisen dat het systeem nu zo snel mogelijk weer werkt zoals zou moeten.

Vandaag geen sirene

Vanmiddag om 12.00 uur zullen niet de waarschuwingssirenes luiden. Vanwege Pasen wordt de geluidstest in stilte uitgevoerd.

De test wordt 2 maanden opgeschoven. Volgende maand is het dodenherdenking op de eerste maandag van de maand, dus zal er ook geen sirene te horen zijn. Mocht er op deze dagen wel een sirene afgaan, betreft dat dus een echt alarm.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen