Verhoging forensenbelasting wordt wellicht teruggedraaid

Foto: Redactie

Volgens wethouder vrijetijdseconomie Roy de Witte zal het Tubbergse college zich opnieuw buigen over het belastingtarief voor verblijfsrecreanten. Dat zei hij afgelopen zaterdag op tv, in het consumentenprogramma Kassa.

De verhoging van de zogeheten forensenbelasting, met liefst 172%, was de gemeente Tubbergen op felle kritiek komen te staan van o.m. Recron. Martin Maassen van deze vereniging van recreatieondernemers legde in het programma uit dat de belasting wordt opgelegd aan personen die een woonobject, zoals een stacaravan of chalet, hebben en deze meer dan 90 dagen per jaar recreatief gebruiken. Zij moeten voor dit jaar €286 forensenbelasting betalen, tegenover €105 over vorig jaar.

De Witte beargumenteerde daarentegen dat die bewoners geen toeristenbelasting betalen, maar tegelijkertijd wel profiteren van de voordelen voor toeristen die daarvan betaald worden. Desondanks gaf hij aan dat het college van burgemeester en wethouders niet doof is voor de kritiek en deze ter harte zal nemen bij het evalueren van de doorgevoerde verhoging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen