GB/VVD wil meevallers gebruiken om OZB te verlagen

Ursula Bekhuis-Groothuis
Ursula Bekhuis-Groothuis
Foto: GB/VVD

De lokale lasten moeten weer omlaag, zeker nu bekend is dat de gemeente Tubbergen waarschijnlijk een aantal financiƫle meevallers gaat krijgen. Die mening is Gemeentebelangen/VVD aangedaan en daarom zal de partij morgenavond een motie van die strekking indienen.

Directe aanleiding is het besluit van de gemeenteraad van eind 2014 om de OZB te verhogen. Dit was tegen het zere been van GB/VVD. Deze partij kondigde al eerder aan het er niet bij te laten zitten en ziet nu kans om haar gelijk te halen. De partij wil dat de meevallers die er aan lijken te komen, vervolgens daadwerkelijk worden gebruikt om de verhoging van de OZB terug te draaien.

Fractievoorzitter Ursula Bekhuis licht het standpunt verder toe: “De gemeente ontvangt waarschijnlijk een hogere uitkering van het rijk dan waar we op rekenden. Wij willen dat die ruimte niet wordt opgemaakt met nieuwe uitgaven. Allereerst moet de verhoging van de OZB weer ongedaan wordt gemaakt. Of het voor 2015 nog kan, dat willen we uitgezocht zien en voor 2016 willen we nu al vastleggen dat de OZB weer naar beneden gaat.”

De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen