‘Als grensovergang bij Langeveen sluit, verschuift het probleem naar Mander’

Foto: Nederland-in-beeld.nl

Hoe meer grensovergangen dichtgaan, hoe drukker het zal worden bij de grensovergangen die nog wel open zijn. Dat betoogt wethouder Erik Volmerink. “Stel dat de grensovergang bij Langeveen afgesloten zou worden, dan mag je er van uitgaan dat Mander heel wat meer verkeer te verduren krijgt. Het lijkt me een logisch gevolg ervan en dat is niet iets dat we moeten willen.”

Volgens Volmerink is de gemeente Hardenberg inmiddels toch weer in gesprek met de Duitse gemeenten Wielen en Uelsen over de problemen bij de grensovergang Balderhaar. “Dus dat is op zich al winst. Dit is iets waar ik me sterk voor heb gemaakt, en het was ook een verzoek waar de gemeenteraad mee kwam, maar meer kunnen wij – als gemeente Tubbergen zijnde – eigenlijk niet. Het is namelijk niet ons grondgebied; wij gaan er dus niet over. En voor Balderhaar geldt zo ongeveer hetzelfde. Dat is weer aan de gemeente Hardenberg om te bepalen wat ermee gebeurt, in samenspraak met de Duitse gemeenten aan de andere kant van de streep.”

Verwarring

Klik hier om de brandbrief te downloaden die een aantal aanwonenden van de Grensweg op 26-05-2015 met medeweten van de dorpsraad van Langeveen naar de gemeente gestuurd hebben.

Hoewel de dorpsraad dus al op de hoogte was van de inhoud, en er naar zeggen van voorzitter Gerard Avères afgelopen maandag over gesproken heeft, beweert hij echter nog altijd dat ze nog geen standpunt ingenomen hebben. Om de verwarring compleet te maken, zei Avères gisteren – nadat er de afgelopen dagen behoorlijk wat commotie losbarstte – alsnog dat ze niet willen dat de grensovergang dicht gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen