Dwangsom voor Studio Sport Tubbergen vanwege bootcamp-activiteiten

Foto: Onbekend

De gemeente neemt per direct maatregelen tegen de activiteiten op een drietal percelen nabij Studio Sport Tubbergen, gelegen aan de Haarweg op het Tubbergse industrieterrein. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn de sportactiviteiten en het bootverhuur in strijd met het huidige bestemmingsplan.

Nabij gezondheidsbedrijf Studio sport, dat door 3 eigenaren wordt gedreven, is in het bos een deel afgesloten waarbinnen zich een bootcamp, ofwel een soort circuittraining in de buitenlucht, bevindt. Ten behoeve van het bootcamp zijn een aantal hindernissen geplaatst waarvoor een omgevingsvergunning nodig is, maar deze (nog) niet verleend is. Ook passen de activiteiten niet binnen de huidige bestemming.

Een belanghebbende (een omwonende en dergelijke) heeft opheldering gevraagd over de activiteiten nabij Studio Sport Tubbergen.

Wijziging bestemmingsplan

Hans Bake (een van de eigenaren) heeft bij de gemeente aangegeven dat er op korte termijn kajakken in gebruik worden genomen op de vijver. De activiteiten waaronder kajak- of kanoverhuur en het gebruik ervan ter plaatse staan niet ten dienste van de bestemming.

In eerdere correspondentie met de eigenaren van Studio Sport Tubbergen is aangegeven dat de gemeente opnieuw zal overwegen handhavend op te treden tegen de hindernissen, als er binnen 40 weken geen bestemmingsplan in werking is getreden dat voorziet in de activiteiten en hindernissen op de percelen.

Inmiddels is een aanvraag tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend. Daarom is het volgens het college onredelijk om nu ook te eisen dat de hindernissen verwijdert worden.

Medewerking aan plannen, toch dwangsom

Het bootcamp is nagenoeg volledig ingericht. De vijver was nog niet in gebruik. Aan één van de eigenaren is te kennen gegeven dat het college mee wil werken aan de plannen en hierbij is duidelijkheid verstrekt over de procedure en de risico’s. Om deze reden gaat het college voorlopig niet handhavend optreden tegen de aanwezige hindernissen.

Om de rechtsbescherming van bepaalde derden (belanghebbenden) te respecteren, wil de gemeente dat de activiteiten stoppen. Om ervoor te zorgen dat deze ook daadwerkelijk gestaakt blijven, wordt er een dwangsom aan verbonden ter hoogte van €5.000 per geconstateerde overtreding per dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen