‘Gemeente, vraag lokale marktpartijen om oplossing voor Tubbergse sporthal’

Foto: SSRT

Er wordt al te lang om een oplossing voor het capaciteitsprobleem, dat er in Tubbergen met de sporthal is, heen gedraaid door de gemeente Tubbergen. Het is daarom de hoogste tijd om eens met marktpartijen, zoals de plaatselijke aannemers en andere specialisten op dit gebied, te gaan praten. Dat is de mening van Dorpen Centraal.

De partij zet eveneens grote vraagtekens bij de verhoging van het budget, zeker gezien het verlagen van het aantal zaaldelen. “Kort samengevat gaan we van 5 naar 4 ditmaal gewoon terug naar 3 zaaldelen. Ditmaal onderbouwt door een onderzoeksbureau waardoor we 3 zaaldelen nu opeens wel als toekomstbestendig moeten zien. En dan hebben we ook nog het budget dat van €1,5 miljoen in 2011 naar €2,8 miljoen in 2015 ging. Leg dit maar eens uit aan de burger; wij kunnen het niet”, aldus raadslid Leon Oosterik namens DC. “De duurzaamheid is vervallen en nu ook nog het 4e zaaldeel. We zijn dan ook zeer benieuwd wat er nu met die extra €1,25 miljoen gaat gebeuren. ”

‘Tijdelijk probleem’

Oosterik: “Ook rijst de vraag wat ook alweer de reden was van de nieuwe sporthal. Was dat niet een akoestisch en praktisch onoplosbaar probleem? En was dat ook niet het grote tekort aan zaaluren in de gehele gemeente waarvan elke partije zei: dit moet nu echt zo spoedig mogelijk opgelost worden? Wij vragen ons af, wat wordt nu de oplossing voor die sportende mensen die uit moeten wijken naar andere gemeentes om hun sport te kunnen blijven uitoefenen. Zeggen wij, aan de hand van het onderzoek: beste burger, wacht u nog even 10 jaar, want dan lost het probleem zich vanzelf op, want ja… demografische ontwikkelingen hè? Of zeggen we tegen de 19-jarige van nu: wacht rustig af tot je 35 bent, dan hebben we zelfs meer dan voldoende ruimte voor je sport.”

Marktpartijen inschakelen en opknapbeurt overwegen

Wat DC betreft kan er, net als in Vriezenveen, best een semipermanente sporthal voor een periode van bijvoorbeeld 10 jaar worden geplaatst in Tubbergen. De partij wil hiervoor een deel van het extra budget (€1,25 miljoen) gebruiken. “Daarnaast hebben wij al eerder aangegeven dat wij het opknappen van de Verdegaalhal als een serieuze optie zien. Wij zijn er ook van overtuigd dat er binnen onze eigen gemeente aannemers zijn die deze aanbesteding graag zouden willen hebben en dit ruim binnen het megabudget van €2,8 miljoen kunnen uitvoeren. De vraag naar een nieuwe sporthal begon bij de wet van vraag en aanbod. Er is nog steeds een vraag. Laten we dit dan nu sneller en efficiënter oplossen en niet vast blijven hangen op vooraf bepaalde locatie en een vooraf bepaald gebouw. Zet een vraag uit voor een oplossing en kijk wat je vanuit de markt terugkrijgt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen