Alle gewonden verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen zijn buiten levensgevaar

Tijdens de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen raakte een voertuig aan het begin van de stoet betrokken bij een ongeval. Een gedeelte van de constructie viel in de bocht van de carnavalswagen in het publiek.

Door het ongeval raakten 3 vrouwen (54 jaar uit Harbrinkhoek, 54 jaar uit Tubbergen en 11 jaar uit Tubbergen) gewond. Zij werden met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. Inmiddels is bekend dat de verwondingen niet levensbedreigend zijn. De chauffeur van de carnavalswagen, een 41-jarige man uit Vasse, heeft meteen een verklaring en een blaastest afgelegd. Hij had geen alcohol genuttigd.

De verkeersongevallenanalisten van de politie onderzoeken hoe dit  ongeval kunnen gebeuren. Hierbij wordt ook de carnavalswagen onderzocht.

De stichting Twentse Verlichte Carnavalsoptocht heeft dit jaar extra aandacht besteed aan veiligheid, zo laat de gemeente weten. Volgens een woordvoerder van de stichting is in de periode voorafgaand aan carnaval veel vooroverleg geweest met de Veiligheidsregio. “Je hoopt natuurlijk dat er zich geen incidenten voordoen, maar dat was vanavond helaas wel het geval”, aldus de woordvoerder. “Dankzij de goede voorbereidingen en onderlinge afstemming waren politie en brandweer binnen 4 minuten op de plaats van het ongeval aanwezig en was de ambulance enkele ogenblikken later ter plekke.” De stichting heeft ook tijdens de bouwperiode de vinger aan de pols gehouden bij de deelnemende verenigingen en waar nodig technische ondersteuning geleverd.

Burgemeester Mervyn Stegers betreurt wat er is gebeurd. “Het is jammer dat zo’n prachtig evenement waarvan duizenden mensen volop genieten, op zo’n vervelende manier is onderbroken en dat daarbij gewonden zijn gevallen. Wij leven met hen mee en hopen dat zij spoedig zullen herstellen”, aldus de burgemeester. “Dit jaar is er extra veel aandacht besteed aan veiligheid. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. We kunnen daarover dus nog geen enkele uitspraak doen en wachten eerst de resultaten van het onderzoek van de verkeersongevallenpolitie af.”

DKW heeft aangegeven vanwege het ongeval niet voor prijzen in aanmerking te willen komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen