Oude sporthal gaat tegen de vlakte, ideeën nieuwe opvulling zijn welkom

De binnenkant van de afgekeurde Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen
De binnenkant van de afgekeurde Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen
Foto: Redactie

Als de gemeenteraad de plannen voor de nieuwe sporthal in Tubbergen goedkeurt, zal de Burgemeester Verdegaalhal op een gegeven moment afgebroken worden. Op die locatie, in het centrum van het dorp, vinden vervolgens nieuwe ontwikkelingen plaats. Dat is althans de toekomstwens van het gemeentebestuur en de projectgroep Tubbergen Bruist.

Tubbergen Bruist gaat de komende tijd aan de slag met de uitvoering van hun visie op de sociaaleconomische ontwikkelpotentie in en voor de gemeente Tubbergen. Een belangrijk onderdeel van deze visie is de herontwikkeling van de locatie van de huidige Verdegaalhal. Als de gemeenteraad op – vermoedelijk – 14 maart besluit om een nieuwe binnensportaccommodatie te bouwen naast het zwembad, gaat de projectgroep zo snel mogelijk de ruimtelijke en economische mogelijkheden van locatie concreet maken. “Dit zal heel zorgvuldig gebeuren, waarbij afstemming met belanghebbende partijen heel belangrijk is. Hierbij worden ook eventuele stakeholders uit andere kernen betrokken. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan kan de invulling van de locatie worden bepaald”, legt sportwethouder Roy de Witte uit.

Verschillende ondernemers en projectontwikkelaars hebben zich reeds gemeld met plannen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het traject dat het college heeft uitgestippeld, kan eind dit jaar de eerste schop in de grond voor nieuwbouw aan de Sportlaan in Tubbergen.

Horst in ’t Veld, projectgroep Tubbergen Bruist: “Tubbergen staat de komende jaren voor een enorme uitdaging. Het is essentieel dat de aantrekkingskracht van Tubbergen versterkt wordt. Door de keuze van nieuwbouw van de sporthal op de locatie Vlaskoel, slaan we 2 vliegen in 1 klap. Er ontstaat een concentratie van kwalitatief goede en toekomstbestendige sportvoorzieningen. Tegelijkertijd wordt op de locatie van de Verdegaalhal, een prominente plek in het centrum, ruimte geboden voor de noodzakelijke nieuwe ontwikkelingen die het gehele centrum een impuls kunnen geven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen