Albergen krijgt €10.000 subsidie voor 4 welkomstbordjes

Foto: Onbekend

Op basis van het reclamebeleid wil het dorp Albergen graag 4 welkomstborden plaatsen die voldoen aan de eisen die hieraan door de gemeente gesteld worden. Het beheer en onderhoud van de borden komt na plaatsing in handen van Dorpsraad Albergen.

In het (oude) reclamebeleid staat opgenomen dat in het dorp 4 welkomstborden geplaatst mogen worden, mits deze daarna voor beheer en onderhoud worden overgedragen aan een beheerder (zoals een ondernemersvereniging, VVV of dorpsraad). In eerste instantie wilde Dorpsraad Albergen deze borden financieren uit het budget DorpsplanPlus, totdat ze van het gemeentebestuur hoorden dat de gemeente deze borden financiert.

Het budget DorpsplanPlus is toen voor andere zaken t.b.v. het dorp Albergen ingezet (zoals een jeu de boules baan, een digitaal dorpsplein, de Kuierstie en verfraaiing van de rotondes). De dorpsraad doet nu alsnog een verzoek aan de gemeente om de welkomstborden te plaatsen.

De kosten bedragen totaal €11.400, inclusief BTW. De gemeente heeft reeds €10.000 gereserveerd op afwachting van besluitvorming in de gemeenteraad. Het restantbedrag van €1.400 zal de dorpsraad zelf ophoesten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen