D66 ziet genoeg kansen in Tubbergen, ondanks overheersing CDA

Foto: D66 Noordoost Twente

In Noordoost Twente is D66 momenteel actief in Dinkelland, Losser en Oldenzaal, maar nog niet in Tubbergen. En daar wil de partij graag verandering in.

Afdelingsvoorzitter Ben Gerrits: “Bij de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2015 hebben we gezien dat er meer dan 400 mensen op D66 gestemd hebben zonder dat we daar campagne hebben gevoerd. Bij gemeenteraadsverkiezingen is de opkomst beduidend hoger, dus verwachten wij dat er zeker kansen voor ons zijn in 2018. Bestuurlijk zijn we er klaar voor en nu willen we het politiek nog invullen.”

Dat er in een gemeente als Tubbergen voornamelijk CDA wordt gestemd, ziet Gerrits niet als een probleem. “Het CDA is ook een middenpartij, net als wij. Het is indrukwekkend hoe solide hun basis nog steeds is in Tubbergen, maar wij vragen ons toch af welke keuze Tubbergenaren zouden maken als ze ook op D66 kunnen stemmen. In ieder geval gaan wij op korte termijn met inwoners in gesprek om te horen wat zij belangrijk vinden.”

D66 wil graag met een groep aan de slag die de ambitie heeft om vanuit het D66-gedachtegoed mee te denken over de politiek in Tubbergen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen