Provincie grijpt in bij gevaarlijk kruispunt Fleringen

Op de drukke kruising in Fleringen, waar de hele week al verschillende ongevallen zijn geweest, heeft de provincie Overijssel vandaag diverse maatregelen getroffen.

Sinds vanmorgen mag er bij het naderen van het kruispunt, voor wie de richting Almelo-Ootmarsum en Oldenzaal-Hardenberg pakt, nog maar 30 km/u gereden worden. Daarnaast is er per rijrichting nog maar 1 rijbaan beschikbaar, i.p.v. de gebruikelijke 3 banen. Hierdoor zijn bestuurders gedwongen om langer te wachten, met als voordeel dat men meer tijd heeft om over te steken. “Begin van de week hadden we al maatregelen genomen door actiewagens te plaatsen met een snelheidsbeperking van 50 km/u en borden dat de verkeerslichten buiten werking zijn. We zagen dat het verkeer onvoldoende rekening houdt met deze tijdelijke situatie. Daarom hebben we vandaag extra maatregelen genomen door de wegen naar het kruispunt te versmallen naar 1 rijstrook en de snelheid van 50 naar 30 km/u terug te brengen.”, legt woordvoerder Petra Timmer namens de provincie uit. “Vanaf aanstaande dinsdag wordt er een nood-verkeersregelinstallatie opgebouwd. Deze werkt vanaf woensdag.”

Fietsers

Ook fietsers kunnen per woensdag weer veilig oversteken. Deze worden dan gedetecteerd met radar. Alle rijstroken zijn dan eveneens beschikbaar.

Reparatie laat op zich wachten

Wanneer de kapotte regelkast gerepareerd wordt, durft de woordvoerster niet te voorspellen. Timmer: “De extra maatregelen die we nu nemen, dus vanaf vandaag, zijn erop gericht de snelheid terug te brengen, het kruispunt voor het verkeer daardoor overzichtelijker te maken en de alertheid van de weggebruiker te vergroten. Daarmee verwachten we ook de verkeersveiligheid te vergroten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen