Raadsvragen over ‘scheurverbod’ in Hezingen en Mander

Foto: Elise Goossen-Haarhuis

Een aantal grondgebruikers in de dorpen Hezingen en Mander vrezen het voortbestaan van hun bedrijf als gevolg van het ‘scheurverbod’, waardoor het ploegen niet meer mag. Zij voelen zich hierin volledig in de steek gelaten, aldus raadslid Ursula Bekhuis-Groothuis van Gemeentebelangen/VVD.

“GB/VVD stelt zich op het standpunt dat we zuinig moeten zijn op onze natuur, maar dat mag niet betekenen dat bedrijven hier op een dusdanige manier onder lijden dat hun bedrijfsvoering in gevaar komt.” Daarom gaat Ursula Bekhuis-Groothuis van Gemeentebelangen/VVD de verantwoordelijke wethouder van Tubbergen in de raadsvergadering van 20 maart aanstaande hier een aantal vragen over stellen: Is de wethouder  wel op de hoogte van het scheurverbod voor dit gebied? Is er met de grondeigenaren gesproken over de problematiek? Is de wethouder bereid om deze problematiek bij de provincie en het rijk aan de orde te stellen? Gemeentebelangen/VVD vindt het van groot belang om hier antwoorden op te krijgen, omdat de grondeigenaren nu in te grote onzekerheid verkeren.

“De agrariërs in het gebied Mander/Hezingen worden al fors getroffen door maatregelen uit het Natura 2000-plan, als ook de waterwinning in het gebied. Alle bedrijven binnen het gebied hebben al te maken met een woud aan regels en beperkingen, die een enorme onzekerheid voor de toekomst met zich meebrengen”, laat Bekhuis-Groothuis weten. “Daarnaast zijn er ook nog de vragen rond de waterwinning in het gebied die voor onrust zorgen. Het is van belang dat de ondernemers hier met hun bedrijf verder kunnen en niet continue afhankelijk zijn van regelgeving die hen niet verder brengt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen