‘Gemeente moet verhuizen naar een andere locatie’

Deel begane grond gemeentehuis Tubbergen
Deel begane grond gemeentehuis Tubbergen
Foto: Noaberkracht

Als het aan de werkgroep Tubbergen Bruist ligt, krijgt het huidige gemeentehuis compleet andere functies. Daarmee rijst de vraag waar burgers in de toekomst terecht kunnen voor hun nieuwe paspoort, verlenging rijbewijs, aanvraag vergunning, et cetera.

Moet de gemeente Tubbergen op zoek naar een alternatieve ruimte voor huisvesting van haar ambtenaren? Het ziet er wel naar uit, aangezien onderzoeksbureau SOM= tot de slotsom is gekomen dat dit het meest succesvol zal zijn voor het behalen van de gestelde uitgangspunten om de centrale plek in Tubbergen meer ‘schwung’ te geven:

  • Het verlevendigen van het Raadhuisplein
  • Meerwaarde creëren voor de toekomst van individuele maatschappelijke functies
  • Creëren van ontmoeting
  • Versterken van de publieke functie
  • Breed draagvlak creëren: huis van en voor de samenleving

Zodra het gemeentehuis leeg is, gaan volgens de berekeningen van SOM= anderen deze ruimtes invullen onder de verzamelnaam Glashuus.

‘Tubbergen, geen Albergen of Geesteren’

Eind dit jaar is sowieso meer duidelijk, want na besluitvorming door de gemeenteraad in mei zullen marktpartijen worden gevraagd om hun interesse kenbaar te maken. Indien uit deze marktconsultatie blijkt dat er voldoende geïnteresseerde partij(en) zijn voor invulling van het hele gemeentehuis, wordt een alternatieve locatie gezocht voor de gemeente Tubbergen.

Voor zowel het college als de gemeenteraad geldt het uitgangspunt dat de gemeente wel in de kern Tubbergen gevestigd blijft en dat de kwaliteit van dienstverlening op hetzelfde niveau gehandhaafd wordt. Een andere dorpskern, bijvoorbeeld Albergen of Geesteren, valt hiermee af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen