D66 doet na 20 jaar afwezigheid weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

Foto: D66

Afgelopen donderdag hebben de Tubbergse leden van de afdeling D66 Noordoost-Twente tijdens een ledenvergadering het officiële besluit genomen om in maart 2018 deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tubbergen.

“D66 is de laatste jaren sterk gegroeid, ook buiten de Randstad. In Noordoost-Twente gingen we van 1 naar 7 raadszetels én een wethouder, en nu zijn we er klaar voor om na 20 jaar ook weer mee te doen in Tubbergen”, zegt afdelingsvoorzitter Ben Gerrits. “Ook in Tubbergen hebben een goede groep mensen bij elkaar. Een mooie afspiegeling van de gemeente uit een aantal verschillende kernen die er allemaal heel veel zin in hebben.”

Volgens Gerrits en de lokale D66’ers verdient de gemeente Tubbergen een beter politiek klimaat. “D66 wil zich sterk maken voor een grotere betrokkenheid van de inwoners bij de besluiten die de gemeende neemt en wil daarbij ook de dorpsraden meer positie geven. Er moet meer aandacht komen voor de leefbaarheid in de kleine kernen door het behoud van buurthuizen en andere belangrijke voorzieningen. Ook wil D66 meer doen voor jongeren door te zorgen voor voldoende starterswoningen en hen (via o.a. social media) meer te betrekken bij onderwerpen die ook voor hen van belang zijn, zoals bijvoorbeeld de sportmogelijkheden.”

Kandidatenlijst

Vanaf komende week kunnen de huidige D66-leden zich melden als kandidaat-lijsttrekker, iets waarover dan begin augustus een internetstemming plaatsvindt. In het najaar worden de overige plaatsen op de kandidatenlijst bepaald. In de tussentijd wordt ook volop aan het verkiezingsprogramma geschreven.

Tubbergenaren die belangstelling hebben om politiek actief te worden voor D66 kunnen zich nog steeds melden bij afdelingsvoorzitter Gerrits via [email protected].

Reacties