Anoesjka Kemperink stopt als raadslid, Dorpen Centraal zoekt opvolg(st)er

Anoesjka Kemperink
Foto: Rob Adema

Na iets meer dan 3 jaar in de Tubbergse gemeenteraad te hebben gezeten namens nieuwkomer Dorpen Centraal (DC), geeft Anoesjka Kemperink haar zetel op. Reden hiervoor is dat ze naar Hengelo gaat verhuizen.

De raadszetel van Anoesjka Kemperink zal per 26 september ter beschikking worden gesteld aan een opvolger, zo heeft ze de gemeenteraad laten weten in een persoonlijke ontslagbrief. Daarin dankte ze tevens iedereen voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. “Als laatste wil ik graag mijn wens en hoop uitspreken dat de gemeente Tubbergen, met name in de kleinere kernen, haar vitaliteit, gemeenschapszin en leefbaarheid kan behouden en uitbreiden. Een economisch sterke en sociale gemeente, gericht op de toekomst met ruimte voor jong en oud, is wat ik de gemeente Tubbergen en al haar inwoners van harte toewens”, aldus Kemperink.

‘Sprong in het diepe’

Wie haar zal opvolgen bij DC is op dit moment nog niet bekend. Kemperink daarover: “Als er mensen zijn die zich betrokken voelen of een stap in de richting van de gemeentepolitiek willen zetten en kans willen maken op een raadszetel, dan zijn ze van harte welkom. We kunnen altijd betrokken mensen gebruiken. Het is een mooie ervaring, je kan meer betekenen dan je misschien denkt. Ik hoop dat mensen geïnspireerd worden om ook een ‘sprong in het diepe’ te wagen. Het is leerzamer en leuker dan men op het eerste gezicht denkt.”

Raadsleden zijn verplicht om in dezelfde gemeente woonachtig te zijn als waar ze in de raad zitting hebben.

Reacties