Langslepend ‘gedoe’ rond bedrijfswoning in Harbrinkhoek lijkt ten einde

Mekkelenbergweg in Harbrinkhoek
Foto: Google Maps

Tijden veranderen, meningen worden bijgesteld, regels verdwijnen. In sommige gevallen is dat maar goed ook. Zoals bij een bedrijfswoning in het buitengebied van Harbrinkhoek.

Voorheen werd op het desbetreffende perceel, gelegen aan de Mekkelenbergweg, een installatiebedrijf geƫxploiteerd. Deze functie is inmiddels beƫindigd en het is volgens de eigenaar niet te verwachten dat het bedrijfsgebouw op korte termijn opnieuw zal worden aangewend ten behoeve van een (soortgelijke) bedrijfsmatige functie. Daarom is er een nieuw verzoek bij de gemeente binnengekomen.

Eerder initiatief

In februari 2012 is een principeverzoek van initiatiefnemer om de woning apart van het bedrijfsgebouw als burgerwoning te bestemmen afgewezen. Reden daarvoor was dat het toenmalige college de koppeling tussen de woning en het bedrijf wilde behouden. Bovendien waren buurtbewoners bang voor meer overlast.

Het verschil met het nieuwe plan zit in het gegeven dat er nu geen sprake meer is van een afsplitsing van een bedrijfswoning bij een bedrijf, maar van een omzetting van het gehele perceel naar een woonbestemming. Hierbij wordt de bestaande bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning en zal het bestaande bedrijfsgebouw voortaan een bijgebouw bij die burgerwoning zijn.

Het college is akkoord met het nieuwe initiatiefverzoek. De gemeenteraad moet zich er nog over buigen.

Reacties