Erik Lievers lijsttrekker D66 Tubbergen

Erik Lievers (links) met Ben Gerrits, afdelingsvoorzitter van D66
Erik Lievers (links) met Ben Gerrits, afdelingsvoorzitter van D66
Foto: D66 Noordoost-Twente

Afgelopen week kozen de leden van D66 in de gemeente Tubbergen Erik Lievers tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Met Lievers hebben de sociaal-liberalen in Tubbergen een ervaren voorman die in het verleden als gedeputeerde, wethouder en raadslid ervaring heeft opgedaan in de politiek en over een groot netwerk in de regio en vele contacten op provinciaal en landelijk niveau beschikt. Op dit moment is hij als zelfstandig consultant verbonden aan het adviesbureau Dietz Strategie en Communicatie en houdt hij zich o.m. bezig met het creëren van draagvlak voor omvangrijke duurzaamheids- en (nieuwe) energieprojecten.

Ben Gerrits, afdelingsvoorzitter van D66 Noordoost-Twente, is blij met de ontwikkelingen in Tubbergen: “Met een nieuwe groep starten in een gemeente waar D66 al 20 jaar niet actief is geweest, is een geweldige uitdaging. Naast Erik hebben we in Tubbergen inmiddels een goede mix van D66’ers uit verschillende kernen en met verschillende achtergronden die klaarstaan om raads- of commissiewerk te gaan doen. De energie en het enthousiasme in de
groep is aanstekelijk.”

Verkiezingsprogramma

Momenteel wordt er volop geschreven aan het verkiezingsprogramma. Lievers: “Daarin zullen duurzaamheid, inwonerparticipatie en leefbaarheid in kleine kernen een belangrijke basis vormen. De komende tijd gaan we in gesprek met onder andere inwoners, ondernemers en verenigingen, om nog meer ideeën te krijgen over hoe we met z’n allen Tubbergen mooi en leefbaar houden, waar we ook in de toekomst met veel plezier kunnen blijven wonen, werken, winkelen en recreëren.”

De overige plaatsen op de kandidatenlijst zijn nog niet bekend. Daar stemmen de leden in november over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen