Te weinig animo voor het Democratiespel

Foto: Redactie

Is de democratische besluitvorming een ver-van-mijn-bed-show voor de meeste mensen? Dat zou je wel denken, aangezien ProDemos samen met de gemeente een streep heeft gezet door het Democratiespel dat komende zondag in het gemeentehuis gespeeld zou worden.

Er hadden zich tot nu toe nog maar 6 personen voor het spel gemeld, waarbij 10 het absolute minimum is. Volgens woordvoerder Erna Ekkelkamp krijgen de burgers die zich wel hadden aangemeld een alternatief programma aangeboden, waaronder een onderhoud met burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker en uitleg over de gemeentepolitiek in Tubbergen. “Heel jammer, maar het is niet anders. We hebben nog tot op de laatste dag gewacht en daarmee intussen deze knoop doorgehakt”, aldus Ekkelkamp.

Middels het democratiespel, dat inmiddels dus geen doorgang meer vindt, konden burgers de gemeentelijke politiek leren kennen. Hierin waren rollen weggelegd voor een wethouder, gespeeld door een raadslid, de burgemeester namens het gemeentecollege, de griffie en een journalist om de werkelijkheid zoveel mogelijk na te bootsen.

Reacties