Inwoners en raadsleden vaker met elkaar in gesprek over gemeentepolitiek

Foto: Gemeente Tubbergen

Politiek een ver-van-mijn-bed-show? Met het Democratiespel dat de gemeente Tubbergen afgelopen zondag i.s.m. de provincie Overijssel organiseerde, zou de gemeentepolitiek wat dichter bij de inwoners gebracht moeten worden.

Een te klein aantal aanmeldingen zorgde ervoor dat het spel niet doorging. In plaats daarvan gingen de deelnemers die zich wel hadden opgegeven in gesprek met burgemeester Haverkamp, griffier Helga van Limbeek en raadsleden Ursula Bekhuis (VVD/Gemeentebelangen), Henk Wessels (PvdA) en Karin Reinerink (CDA).

De 6 personen werden opgewacht door de griffier en naar een spreekkamer gebracht waar burgemeester Haverkamp al klaarstond met koffie en thee. Het gesprek ontspon zich gemoedelijk. Toen de burgemeester vroeg wat voor de deelnemers de reden was om zich op te geven voor het democratiespel, bleek de behoefte aan meer achtergrondinformatie over hoe het werkt binnen de gemeentepolitiek de hoofdreden te zijn.

Het werd een middag waarin op een positieve manier van gedachten werd gewisseld. Een gesprek dat volgens de aanwezigen smaakt naar meer. “Omdat we nog lang niet uitgepraat zijn, hebben we besloten om deze samenkomst een vervolg te geven”, vertelt griffier Helga van Limbeek. “We hebben afgesproken om in januari opnieuw bij elkaar te komen. De inwoners die hier vanmiddag aanwezig waren, nemen dan ieder één of twee introducees mee. Maar ook andere belangstellenden zijn dan van harte welkom.”

Op zondagmiddag 23 januari om 14.00 uur wordt opnieuw een Democratietafel gehouden. Belangstellenden die graag mee willen praten, kunnen zich hiervoor opgeven via [email protected].

Reacties