Alexander Plegt nieuw raadslid Dorpen Centraal, Anny Schröder commissielid

Alexander Plegt
Alexander Plegt
Foto: Dorpen Centraal

Alexander Plegt, woonachtig in Langeveen, heeft aangegeven om namens Dorpen Centraal zitting te willen nemen in de gemeenteraad na het vertrek van raadslid Anoesjka Kemperink. Anny Schröder neemt daardoor zijn plaats over in de commissie samenleving en bestuur.

Plegt is reeds lid van Dorpen Centraal en heeft de afgelopen 3,5 jaar namens deze partij in de raadscommissie samenleving en bestuur gezeten.

Kemperink is blij met haar beoogd opvolger. “Alexander heeft als fractielid bewezen een scherp inzicht te hebben waarmee hij zaken goed kan doorgronden. Daarnaast heeft hij een eigen mening die hij, zo nodig, ook ten gehore zal brengen.” Volgens fractievoorzitter Leon Oosterik is een bijkomend voordeel dat Plegt,  na een intensieve periode als commissielid, heel goed op de hoogte is van zaken die gespeeld hebben in de afgelopen jaren. “Een prima kandidaat waar wij als fractie alle vertrouwen in hebben”, vat Oosterik samen.

De plek van Plegt in de commissie samenleving en bestuur zal ingevuld worden door Anny Schröder. “Zij stond, net als Alexander Plegt, aan de wieg van Dorpen Centraal en met haar kennis en ervaring binnen de gezondheidszorg en het bedrijfsleven past ze uitstekend in de commissie samenleving en bestuur”, zo geeft Oosterik aan.

Uiteraard moeten wel eerst de juiste procedures doorlopen worden. Zo moet de gemeenteraad de voordracht vanuit Dorpen Centraal wel goedkeuren, in de vergadering van maandag 25 september. “Maar, met het oog op beide kandidaten, ga ik ervan uit dat dat slechts een formaliteit is”, aldus Oosterik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen