‘Papieren uitgave is niet meer van deze tijd’

Gemeentegids 2017
Gemeentegids 2017
Foto: Mark Mensink

De gemeente Tubbergen brengt niet langer de gemeentegids uit. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeente vindt de papieren gids niet langer in deze tijd passen.

De gemeente heeft om verschillende redenen besloten te stoppen met de gemeentegids. “Omdat de gemeentegids één keer per jaar uitkwam, was informatie die er in stond soms achterhaald”, vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp. “De gemeentelijke informatie is te vinden op onze website, waar we de informatie altijd up-to-date kunnen houden. En met het oog op duurzaamheid besparen we veel papier met het afschaffen van de gemeentegids. Natuurlijk blijven we onze inwoners informeren over ontwikkelingen, bijvoorbeeld via de website, social media en de wekelijkse gemeentepagina. Inwoners met vragen kunnen ons uiteraard ook nog steeds benaderen via post, telefonisch of aan de balie in het gemeentehuis.”

Volgens het gemeentebestuur is een ander belangrijk informatiekanaal de sociale kaart die eind 2016 online is gegaan. Deze website kan door de inwoners van Tubbergen en Dinkelland worden gebruikt om antwoorden te krijgen op hulpvragen of een weg te vinden binnen de voorzieningen in de gemeente. Zorg, wonen, geldzaken, werk, gezin, jeugd en actief zijn en meedoen in de samenleving, zijn onderwerpen waarover informatie te vinden is op de sociale kaart. Organisaties of initiatieven die graag vermeld willen worden op de sociale kaart kunnen mailen naar [email protected].

De gemeentegids werd jarenlang gepubliceerd en verspreid door Akse Media, in opdracht van de gemeente. Ondernemers en bedrijven zullen niet langer benaderd worden voor het adverteren of een vermelding in de gemeentegids. Wanneer dit wel het geval is, gaat het om een uitgave waaraan de gemeente Tubbergen geen medewerking verleend.

Wel gaat Akse Media volgend jaar het inspiratiemagazine Mijn Dorp 2030 uitbrengen in opdracht van de gemeente. Ondernemers en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden hierin te adverteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen