Oud-burgemeester Mervyn Stegers heeft een nieuwe politieke functie

Burgemeester Stegers
Burgemeester Stegers
Foto: Noaberkracht

Voormalig burgemeester Mervyn Stegers gaat helpen om orde terug te laten keren op het eiland Sint Eustatius.

Stegers is gisteren geïnstalleerd als plaatsvervangend regeringscommissaris. De uit Den Helder afkomstige jurist was van 2001 tot 2017 burgemeester van de gemeente Tubbergen.

Stegers, lid van het CDA, ging op 1 januari 2017 met pensioen. Hij is geboren in Engeland, en heeft zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit.

Sint Eustatius

Nederland nam begin deze week het wettelijk gezag over op het Zuid-Amerikaanse eiland Sint Eustatius, dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Reden is een vernietigend rapport over het eilandbestuur. Deze zou wetteloos werken en er een financieel wanbeheer op nahouden.

Gisteren werd Mike Franco door staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties beëdigd als regeringscommissaris. Stegers werd benoemd tot zijn rechterhand.

Franco en Stegers gaan alle taken en bevoegdheden van het bestuurscollege en de eilandsraad uitvoeren. Dat doen ze net zo lang tot het bestuur van het 3.000 inwoners tellende eiland weer in staat is zelf zijn taken naar behoren te vervullen. Zodra dat het geval is, worden er verkiezingen uitgeschreven voor een nieuwe eilandsraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen